Gazete Vatan Logo

Bakan Kacır açıkladı! Siber Güvenlik Başkanlığı kuruluyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adana’da TRT Haber’in ‘TEKNOFEST Özel Yayını’nda soruları yanıtladı. Bakan Kacır Siber Güvenlik Başkanlığı kurulacağını açıkladı. İşte detaylar...

Bakan Kacır açıkladı! Siber Güvenlik Başkanlığı kuruluyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adana’da TRT Haber’in ‘TEKNOFEST Özel Yayını’nda soruları yanıtladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

10. TEKNOFEST'te 1 milyon 600 bin yarışmacı yer alacak. Bu yılın TEKNOFEST'inde ilk kez kuantum teknolojilerine ilişkin yarışmalarımız var. İnsansız hava araçlarına ilişkin yarışmalarımız var. Bu yarışmalarla birlikte milli teknoloji hamlesine katılım sağlanıyor.

Bayraktar-TB3 ilk halka açık uçusunu Adana TEKNOFEST'te gerçekleştirecek.

Çok sayıda özel dijital deneyim alanları hazırlandı. Görünen o ki TEKNOFEST'te yarışmacı ve katılımcı sayısı açısından yeni rekorlar kıracağız.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILACAK

Cuma günü sayın Cumhurbaşkanımızı da ağırlayacağız. Cumhurbaşkanımız düzenlediğimiz tüm TEKNOFEST'lere katılım sağladılar.

Türkiye'yi, 'Türkiye Yüzyılı'na TEKNOFEST kuşağı taşıyacak.

Bu yarışmalara katılan gençlerimizin artık kendi teknoloji girişimlerini kuruyorlar.

Bayraktar ailesi Türkiye'yi İHA'larda dünya birincisi yaptı.

Haberin Devamı

"İSRAİL SOYKIRIM GERÇEKLEŞTİRİYOR"

İsrail, adeta canlı yayında çocuk, kadın, yaşlı demeden bir soykırım gerçekleştiriyor. Yaptıkları yetmedi Lübnan'a saldırdılar.

"TEKNOLOJİK BAĞIMSIZLIK, SİYASİ BAĞIMSIZLIĞIN ÖN KOŞULU"

Savunmada yüzde 80 dışarı bağımlıydık. Milli teknoloji hamlesi tam bağımsızlık için en önemli adım. Teknolojik bağımsızlık, siyasi bağımsızlığın ön koşulu. Milli teknoloji hamlesine sımsıkı sarılacağız, geri adım atmayacağız. Endüstriyel ürünlerin siber güvenliğiyle ilgili yeni tedbirler geliştireceğiz.

SİBER GÜVENLİK BAŞKANLIĞI KURULACAK

Bakan Kacır Siber Güvenlik Başkanlığı kurulacağını açıkladı ve şöyle devam etti: Kısa vadeli tedarik modelinden, uzun vadeli sanayileşme modeline geçilmiş olması, dolayısıyla yerli ve milli olarak geliştirilen teknolojilerin üretimine, yaygınlaşmasına fırsat tanıyan bir kamu yatırım ve kamu alımları yaklaşımının ortaya konmuş olması, teknolojik yol haritalarıyla hareket edilmesi, bir stratejik plan dahilinde, bakın az önce saydık Bayraktar Mini İHA, Bayraktar TB2, ANKA, AKINCI, AKSUNGUR, ANKA-2, ANKA-3, KIZILELMA, Bayraktar TB3, peşin sıra her biri birbirinden farklı fonksiyonlar icra edebilen insansız hava aracı platformlarımızı saydık.

Haberin Devamı

Bunun yanında pek çok farklı döner kanat İHA platformumuz da var. Bütün bunlar bir yol haritası ile geliştirilmiştir. Teknolojinin tüm alanlarında böyle bir yaklaşım içindeyiz, böyle bir yaklaşım içinde olmaya da devam edeceğiz. Tabi siber güvenlikte, özellikle Türkiye Siber Güvenlik Tümelenmesi'nde yapılan çalışmaları, önümüzdeki dönemde daha da önceliklenmeyeceğiz. Bugün Türkiye Siber Güvenlik Tümelenmesi'nde 255 üye firmamız 400 ürün ve 600 siber güvenlik hizmetini yerli ve milli olarak geliştirmiş durumda. Onların kapalı kullanımını, stratejik altyapılarda kullanımını, bireyler tarafından, özel sektör firmaları tarafından kullanımını yaygınlaştırmaya dönük adımlar atacağız. Son dönemde ekosistem geliştirme yaklaşımını çok önemsiyoruz. Teknoloji geliştiricileri ve teknoloji kullanan müesseselerin, büyük firmaların ve kurumların bir araya geldiği ve bu ilişkinin desteklendiği modeller kurguluyoruz. Hem Bakanlığımız eliyle, hem TÜBİT Akeli ile, hem KOSGEB eliyle bu destek modellerini hızlandırıyoruz. Dolayısıyla bütün bunlar bu alanlarda bağımsızlığımızı bu günkünden daha ileri bir seviyeye çıkarmamızı sağlayacak.

Haberin Devamı