Gazete Vatan Logo

Bahşişten vergi mi alınacak, bahşişe vergi gelecek mi?

Yeni vergi paketi ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Bahşiş ve motokurye gelirlerine yeni vergi getirileceği açıklamaları sonrası vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarını sorgulamaya başladı. Peki, Bahşişten vergi mi alınacak, bahşişe vergi gelecek mi?

Bahşişten vergi mi alınacak, bahşişe vergi gelecek mi?

Bahşişten vergi mi alınacak, bahşişe vergi gelecek mi? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek söz konusu iddialara yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, hazırlıkları yürütülen pakette, vergilendirmede kolaylık isteyen sektörlerin talepleri de değerlendiriliyor.

Bu kapsamda, ilgili sektörlerin başvurusu üzerine, bahşiş gelirleri ve motokurye faaliyetlerinden elde edilen gelirlere yeni vergi ihdas edilmeden, bu alanlardaki vergilendirme usulünün kolaylaştırılması için çalışma yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sektörden gelen talep üzerine, bahşiş gelirleri ile motokurye faaliyetlerinin vergilendirme usulünde değişikliği de vergi paketi hazırlıklarına dahil ederken, bu alanlarda yeni vergi ihdas edilmeyecek.