Gazete Vatan Logo

Avrupa’ya hizmeti Hindistan modeliyle Türkiye’den verecek

Türkiye’nin büyük şirketlerine danışmanlık verip ürün geliştiren Experteam, Türk bilişim kaynaklarını Avrupa’ya satmak istiyor. CEO Özgür Dönmez, “Hedefimiz Hindistan’ın ABD’ye verdiği hizmeti Türkiye’den Avrupa’ya sunmak” dedi.

Experteam, 6 ortak tarafından 2000 yılında kuruldu ve şirketlere iş uygulamaları ile bilgi teknolojileri konularında hizmet vermeye başladı. 2014 yılına gelindiğinde 300 kişilik bir ekiple aralarında Oracle, Frito Lay, Turkcell ve hemen hemen tüm bankaların olduğu 100’ün üzerinde şirkete danışmanlık veriyor, onlar için e-fatura gibi ürünler geliştiriyor ve iş uygulamalarının entegrasyonunu sağlıyor. Büyük bir Alman firmanın ortaklık teklif ettiği Experteam’in hedefi Türk bilişim kaynaklarını Avrupa’ya satmak. Şirketin kurucu ortaklarından, CEO Özgür Dönmez, “2015 yılında yurtdışına açılımı sağlamış olmayı hedefliyoruz. Sadece Oracle’ın iş ortağı olarak anılmak istemiyoruz. Hedefimiz Hindistan’ın ABD’ye verdiği hizmeti Türkiye’den Avrupa’ya yapmak” dedi.

Ürün ve Ar-Ge konusunda daha fazla yatırım yapmak istediklerini kaydeden Dönmez, yurtdışındaki etkinliklerini artırmaya odaklandıklarını anlattı. Dönmez, şöyle devam etti: “Odak sektörlerimiz telekom ve finans sektörleri... Oracle’ın iş ortakları derecelendirmesinde en üst seviye olan Platinum ortak statüsündeyiz. Turkcell’in kurumsal uygulamalarını verdiği tek şirketiz. Turkcell ile daha fazla proje gerçekleştirmeyi istiyoruz. E-fatura, e-defter gibi daha fazla proje geliştirip yerinde Ar-Ge’ye geçme hedefimiz var. Ana hedefimiz ise Türkiye dışındaki kapsama alanımızı genişletmek. Avrupa’daki müşterilerimizin sayısını artırmak istiyoruz. Geçen yıl 38 milyon TL ciro yaptık. Bunun yüzde 25’i yurtdışı işlerimizden sağlandı. Bu yıl ciro öngörümüz 55 milyon TL. Hedefimiz cironun yarısının yurtdışından gelmesi.”

Haberin Devamı

Doğru eleman için İK şirketi kurdu

ÖZGÜR Dönmez, işlerinde insanın büyük önem taşıdığını belirterek, sadece doğru eleman alabilmek için insan kaynakları şirketi kurduklarını belirtti. Dönmez, “Origo adıyla kurduğumuz şirket sadece grubumuza hizmet vermek için kuruldu. Bizimle başladı ama sektörden gelen talep üzerine artık başka şirketlere de hizmet veriyor” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Almanlar ortaklık teklif etti

CEM Dönmez, kısa sürede başarılı bir noktaya taşıdıkları Experteam’e yabancılardan ortaklık teklifleri geldiğini anlattı. Daha fazla büyüyebilmek ve yurtdışındaki potansiyellerini artırmak için bu teklifleri değerlendirdiklerini kaydeden Dönmez, şöyle devam etti:

“Türkiye’de olmayan ama çok büyük firmalardan teklif alıyoruz. Örneğin Almanya’nın en büyük bilişim şirketiyle görüşüyoruz. Ortaklık teklifi onlardan geldi. Şirketin sahibi sık sık Türkiye’ye geliyor ve burada yatırım yapmak istiyor. Biz de değerlendiriyoruz.”