Gazete Vatan Logo

ASELSAN'ın net kârı yüzde 133 yükseldi

ASELSAN'ın yılın ilk yarısında cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 büyüyerek 35,7 milyar TL'ye ulaşırken, net kârı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 133 artarak 3,6 milyar TL oldu.

ASELSAN'ın net kârı yüzde 133 yükseldi

ASELSAN, enflasyon muhasebesi uygulanmış 2024 yılı ilk altı aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklanan sonuçlara göre, yıla hızlı bir giriş yapan şirket, açıklamış olduğu sonuçlara göre finansal istikrarını bu dönemde de devam ettirdi.

Şirketin yılın ilk altı ayındaki cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 büyüyerek 35,7 milyar TL’ye ulaşırken, imzaladığı yeni sözleşmeler de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 124 artış göstererek 2,6 milyar dolar oldu. Böylelikle 2023 yıl sonunda 11 milyar dolar olan ASELSAN'ın bakiye siparişleri yüzde 11 artarak 12,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Şirketin brüt kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artış gösterdi. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK), 2023’ün aynı dönemine kıyasla yüzde 9 artış göstererek 8,7 milyar TL’ye yükseldi. FAVÖK marjı ise yüzde 24 olarak gerçekleşti.

ASELSAN'ın net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 133 artarak 3,6 milyar TL seviyesine ulaşırken, özkaynaklarının toplamı 2023 sonuna kıyasla yüzde 3 arttı.

Haberin Devamı

"BAŞARI ÇITAMIZI HER GEÇEN GÜN YÜKSELTİYORUZ"

Şirket açıklamasında görüşlerine yer verilen ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, "Rakamlarla somutlaşan yüksek büyüme performansımızla başarı çıtamızı her geçen gün yükseltiyoruz." ifadesini kullandı.