Gazete Vatan Logo

Altın fiyatlarında tarihi fırsat! İslam Memiş, gözden kaçan detayı verdi! Kaçıranlar başını taşlara vurur: Gram, çeyrek, yarım, tam altın...

Altın fiyatları son dakika gelişmesi. Altın psikolojik sınırın altında seyrediyor. Altın ilgili merak edilen haberler peş peşe geliyor. Altın fiyatları düşüşe geçti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken tavsiyeler geldi. Geçtiğimiz günlerde 1000 liranın üzerinde işlem gören gram alın 949 liraya kadar geriledi. Daha sonra küçük bir atak yapan gram altında son durum ne? Uzmanlar alım fırsatı olarak görüyor mu? Peki 30 Haziran 2022 tam, cumhuriyet, yarım, gram ve çeyrek altın ne kadar, kaç TL? Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 30 Haziran Perşembe günü altın fiyatları…

Altın fiyatlarında tarihi fırsat! İslam Memiş, gözden kaçan detayı verdi! Kaçıranlar başını taşlara vurur: Gram, çeyrek, yarım, tam altın...

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz hafta cuma günü BDDK'nın açıklamaları sonrasında gerileyen dolar kuru altın fiyatları üzerinde etkili oldu.

ONS ALTINDA SON DURUM

Geçtiğimiz güne 1819 dolardan başlayan ons altın ABD ekonomisinin daralma kaydetmesi sonrasında düşüşe geçti. 1812 dolara kadar gerileyen ons altın 1817 dolardan kapandı. Bugüne 1817 dolardan başlayan ons altın gerileyerek 1815 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1812 dolar, en yüksek ise 1822 dolar seviyeleri görüldü.

GRAM ALTINDA SON DURUM

Yurt içinde ise gram altın fiyatı geçtiğimiz gün ons altına paralel olarak aşağı yönlü bir seyir izledi. Dün 976 liradan açılan gram altın 967 liraya kadar geriledikten sonra 972 liradan kapandı. Haftanın dördüncü işlem gününe 972 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yatay seyrederek açılış seviyesinde hareket ediyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 967 lira, en yüksek ise 981 lira seviyeleri görüldü. Bu gelişmeyle birlikte gram altın son 1 ayın en düşük seviyesinden yönünü yukarı çevirmiş oldu.

Haberin Devamı

UZMAN İSİMDEN TAHMİNLER

İslam Memiş, dövizle ilgili, "BİST 100 2490 puanda kapandı, satıcılı ancak borsada ben ralli beklentimi, yeni zirve beklentimi sürdürüyorum. Borsa tarafındaki geri çekilmeler rallilerle yükseliş trendini devam ettirebilir diye tahmin ediyorum. Dolar TL 16.65'te. Gün içinde 16,56 - 16.76'yı takip edeceğim. Geniş bant aralığı yeniden gündemde. Bu haftada biraz günlük bazda, haftalık bazda geniş bant aralığına, makas aralığına dikkat etmek lazım. Her sert geri çekilmeden sonra makas aralıklarının bankalarda açık olduğunu görüyoruz. Gün içindeki dalgalanmalar makas aralığının açılması anlamına geliyor. Bugüne kadar uyarıları dikkate almayanlar, varlıklarını yerine koyacaksa ekranda gördüğü kurlara aldanıyor, geri çekilmesini bekliyor ancak bu makas aralığını göz önünde bulundurmuyor. Euro tarafı dolara kıyasla daha ucuz kalıyor. Ben dövizciyim diyen arkadaşlar, yabancı para birimlerine yatırım yapacaksa ben gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim. Euro, sterlin dolardan daha alınabilir bir seviyede. Altın, gümüş almıyorum döviz alacağım. O zaman euro/dolar paritesinin gerilediğini bilmen lazım. Yani euro değer kaybetti. Euro, sterlin dolardan daha alınabilir bir seviyede. Altın, gümüş almıyorum döviz alacağım. O zaman euro/dolar paritesinin gerilediğini bilmen lazım. Yani euro değer kaybetti." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ALTIN İÇİN ALIM FIRSATI

Memiş, altınla ilgili tavsiyesinde de, "Gram altın TL şu an 973 lira seviyesinde. Ekrandaki fiyat. Makas aralığı açıldığı için 977 lira, 980 lira bu rakamlar. 970-980 aralığında karşılaşacaksınız. Biraz daha düşsün diyenler bunu göz önünde bulundurmalı. Pazartesi en iyi alan 950 ekran fiyatı varken, 960'tan aldı. 950 ve 1000 lira aralığı alınabilir seviye. Ben 1020'den satış yaptığımızda 950'den alabiliri demiştim, şimdi kademe yapmak lazım, alım sürecini bitirmemiz gerekiyor. Farklı gelişme olur zaten devreye girerim. Tekrar satılabilir, destek seviyeleri şu kadar gerileyebilir diyebilirim. Bunlar da olabilir. 950'nin aşağısı zor gözüküyor, şu anki durum bunun uyarısını veriyor." dedi. 

Haberin Devamı

 

İŞTE GÜNCEL ALTIN FİYATLARI