Gazete Vatan Logo
Ekonomi128 yıldan sonra ilk şubesini açtı

128 yıldan sonra ilk şubesini açtı

128 yıldan sonra ilk şubesini açtı

128 yıldır Beyoğlu’nda faaliyette olan Hacı Abdullah Lokantası, tek şubesini Zorlu Center’da açtı. 5 milyon liraya yakın yatırımın yapıldığı restoranın tasarımını Zeynep Fadıllıoğlu yaptı

BEYOĞLU’NDA 128 yıldır faaliyette olan Hacı Abdullah Lokantası, bir ilke imza attı ve tek şubesini Zorlu Center’da açtı. Bugüne kadar hiçbir yerde şube açmayan Hacı Abdullah Lokantası’nı Zorlu Center’e gelmeye Zorlu Gayrimunkul Grup Başkanı Mesut Pektaş ile Alkaş’ın patronu Avi Alkaş ikna etti. 5 milyon TL’ye yakın yatırımın yapıldığı restoranın tasarımını Zeynep Fadıllıoğlu yaptı. 1888’de kurulan, işletme ruhsatı bizzat II. Abdülhamit tarafından verilen Hacı Abdullah, Zorlu Center’de Eataly, Tom’s Kitchen, Morini gibi yerli ve yabancı restoranlarla rekabet edecek.

Abdullah Korun’un yönetimindeki lokanta, İtalya’dan Amerika’ya dünya mutfağından lezzetler sunan restoranlara karşı hünkar beğendi, inci kebabı, elbasan tava, iç pilavı, perde pilavı, turşu, komposto ve ayva tatlısı gibi Türk ve Osmanlı mutfağının lezzetlerini sunacak.

Araplar etkili oldu

Abdullah Korun, Osmanlı saray mutfağı geleneğini geleceğe taşımayı hedeflediklerini anlattı. Korun, “Taksim dışında şubemiz yoktu ve şubeleşmeyi planlamıyorduk. Mesut Pektaş bizi bu geleneksel bakış açımızı değiştirmek yönünde ikna etti. Son yıllarda Türkiye’ye gelen Arap ve Ortadoğulu turistlerin sayısındaki ciddi artış ve bu turistlerin alışveriş merkezlerini tercih etmesi, Zorlu’ya gelmemizde önemli bir rol oynadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

450 metrekarelik alanda, 200 kişiye aynı anda servis verebileceklerini de belirten Korun, “Sunduğumuz yemek çeşidi günlük 80-150 arasında değişiyor. Fiyatlarımızı herkes için erişilebilir tuttuk” dedi.

Fatih’in kaftanı ilham verdi

ABDULLAH Korun, müşterilerinin yüzde 80’inin yerli, yüzde 20’sinin yabancı olduğunu söyledi. Korun, şöyle devam etti: “TÜSİAD ve MÜSİAD’ın temelinin ilk atıldığı lokantayız ve bundan gurur duyuyoruz. Zeynep Fadıllıoğlu ile çalıştık. Restoranda döşemelerde kullanılan karanfil desenlerinde Fatih Sultan Mehmet Han’ın kaftanından esinlenildi.”