Gazete Vatan Logo

120 milyon euroluk ‘lazer’ baskı yaptık

2015 yılında Türkiye’de lazer yazıcı pazarı 120 milyon euroluk büyüklüğe ulaştı. Canon Eurasia Satış ve Pazarlama Direktörü Saygın Süzen’e göre, 2016’da tek fonksiyonlu yazıcı pazarı küçülürken çok fonksiyonlu yazıcıda büyüme bekleniyor.

120 milyon euroluk ‘lazer’ baskı yaptık

Türkiye’de 2015 yılında satılan toplam masaüstü mürekkepli ve lazer yazıcı pazarı 120 milyon euroya ulaştı. Bu pazardan 24 milyon euro seviyesinde pay alan Canon Eurasia’nın Satış ve Pazarlama Direktörü Saygın Süzen, bu yıl tek fonksiyonlu yazıcı pazarı küçülürken çok fonksiyonlu yazıcı pazarında büyüme beklendiğini söyledi.

120 milyon euroluk ‘lazer’ baskı yaptık

Türkiye’ye özel ürün

Süzen, “Türkiye’de ofis kullanımlarında hızları, yüksek baskı hacimlerine uyumlulukları ve baskı maliyetindeki düşüklüğü sebebiyle daha çok lazer yazıcılar tercih edilirken, ev kullanımlarında baskı kalitesinin yüksekliği, fotoğraf baskısı ihtiyacı, ilk alım maliyetinin yüksek olmamasının istenmesi ve baskı hacminin ortalama yada düşük olması sebebiyle Inkjet yazıcılar tercih ediliyor. Fakat son dönemde ticari inkjet pazarının büyüdüğünü ve inkjet yazıcıların da özellikle küçük ofis kullanımlarında tercih edildiği görünüyor. Sebebi ise bu yazıcıların, Canon’un Maxify yazıcılarında olduğu gibi, lazer performansı göstermeleri ve yüksek baskı adetleri için tasarlanmış olmaları” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süzen’in verdiği bilgilere göre, Türkiye pazarında halen kartuşlu yazıcılar tanklı yazıcılara kıyasla daha fazla satılıyor. Fakat tanklı yazıcı pazarı giderek büyüyor ve kullanıcılar ilk alımda yazıcıya biraz daha fazla ödeyerek baskı maliyetlerini en aza indirmek istiyor. Süzen, “Canon, Türkiye pazarını çok yakından takip ediyor ve bu pazara uygun çözümler geliştiriyor. Giriş seviyesi inkjet yazıcılar olan Ink-Efficient E Serisi yazıcılar özellikle bu pazar için geliştirildi ve Türkiye pilot bölge olarak kullanıldı. Yine yeni lanse edilen tanklı Pixma G Serisi yazıcılar, Türkiye’nin içinde bulunduğu birkaç ülke değerlendirilerek tasarlandı” diye konuştu.

Tasarruf rekoru kıracak

Canon, PIXMA Serisi’ne eklediği 3 yeni yazıcıyı tanıttı. Yeni yazıcılar Canon PIXMA G1400, PIXMA G2400 ve PIXMA G3400 tek mürekkep şişesi setiyle 7 bin renkli ve 6 bin siyah baskı alabiliyor. Böylece baskı maliyeti minimuma iniyor. Saygın Süzen, “G Serisi yazıcılar, baskı başı maliyetini neredeyse sıfıra indirmek üzere tasarlandı. İlk alımda içinden çıkan mürekkep şişeleri ile 6 bin sayfa siyah ve 7 bin sayfa renkli hatta tercihe göre bir siyah kartuş daha eklenen alternatifinde 12 bin sayfa siyah ve 7 bin sayfa renkli baskı alınabiliyor. Bu oldukça yüksek bir adet” dedi.

Haberin Devamı

Canon’un yeni orijinal Kesintisiz Mürekkep Besleme Sistemi özelliğine sahip yazıcılarda, yüksek hacimli baskılarda mürekkep harcamasını kayda değer ölçüde azaltmak amacıyla yeniden doldurulabilir mürekkep tankları kullanılıyor. Yeni yazıcılar, en üst düzeyde verimlilikte çalışarak rakip tanımayan sayfa baskısı sayısı sunuyor. Kalite, zengin detay ve kolaylık sunmak üzere tasarlanan PIXMA G1400 tek fonksiyonlu bir yazıcı, PIXMA G2400 ve PIXMA G3400 modelleri ise baskı, tarama ve fotokopi fonksiyonlarını sunan hepsi bir arada yazıcı olma özelliğine sahip.

Türkiye’de maliyet önemli

Türkiye pazarının Avrupa pazarından farklı olduğunu da vurgulayan Süzen, şöyle devam etti: “Canon stratejilerini bu durumu göz önünde bulundurarak geliştiriyor. Türkiye pazarında kullanıcılar baskı maliyeti konusunda oldukça hassas. Yazıcı teknik özellikleri ya da tasarımı yazıcı seçiminde maliyet hesaplamasından sonra geliyor. Bir diğer farklılık hemen her Avrupa ülkesinde fotoğraf baskısının Türkiye’ye göre daha fazla olması. Çok fonksiyonlu yazıcılarda en çok kullanılan fonksiyonlar baskı ve tarama. Faks özelliği de Türkiye pazarında diğer pazarlara kıyasla ortalamanın üstünde kullanılıyor.”

Haberin Devamı