YÖKDİL geç başvuru başladı! YÖKDİL başvuru kılavuzu...
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından YÖKDİL geç başvuruları başlatıldı. 4 farklı yabancı dil üzerinden sınava girecek adaylar, YÖKDİL geç başvuruları nasıl yapılır? YÖKDİL başvuru kılavuzuna nasıl ulaşılır?
YÖKDİL geç başvuruları başladı. ÖSYM yaptığı açıklamayla geç başvuru ücreti ve süreci hakkında da bilgi verdi. YÖKDİL geç başvuru işlemleri ÖSYM tarafından bugün (2 Ekim) ilan edildi. Saat 23.59’dan sonra sona erecek olan YÖKDİL geç başvuru için adaylar ÖSYM’nin AİS sayfası’na ulaşıyor. YÖKDİL başvuru kılavuzuna nasıl ulaşılır? YÖKDİL geç başvuru ücreti ne kadar?
YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
YÖKDİL geç başvuru ücretleri ödemesi kurumun kartlı ödeme sistemi üzerinden yapılıyor. Sınavın ücreti 180 TL’dir. Adaylar ilgili sayfaya yani odeme.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek.
YÖKDİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Geç başvuru işlemlerinin bugün tamamlanacağı YÖKDİL için zaman daralıyor. ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınav 3 Kasım 2019'da gerçekleştirilecek. Sınav 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek
YÖK’ÜN YÖKDİL GEÇ BAŞVURU AÇIKLAMASI
“Yeni YÖK” olarak, yükseköğretim sistemimizde ilk kez uygulamaya koyduğumuz “alana özgü tek yabancı dil sınavı” olan YÖKDİL, bilindiği üzere YÖK’ün koordinasyonunda, Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi tarafından müştereken uygulanmaktaydı. YÖKDİL sınavının sürdürülmesindeki katkılarından dolayı Anadolu ve Ankara Üniversitelerine teşekkür ederiz.
2019 yılı bahar dönemi sınavı başarıyla gerçekleştirilmiş olan YÖKDİL, 2019 yılı sonbaharından itibaren artık “ÖSYM” tarafından, yine YÖK’ün koordinasyonunda, “Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler” alanlarında uygulanmaya devam edecektir.
2019 yılı sonbahar dönemi YÖKDİL sınavı 03 Kasım 2019 tarihinde, “Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce” dillerinde, “Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler” alanlarında yapılacaktır. "Akademisyen dostu Yeni YÖK" olarak kurguladığımız YÖKDİL Sınavı yine YÖK'ün koordinesinde ÖSYM tarafından yapılmaya devam edilecek olup, sınav tarihlerine ilişkin bilgi her yıl ÖSYM’nin sınav takviminde yer alacaktır.
YÖKDİL BAŞVURU KILAVUZU
Yökdil başvuru kılavuzu için aday başvuru formu, sağlık durumu bilgi formu, başvuru merkezleri ve adres iline göre tercih edilebilecek yakın sınav merkezileri bilgisine osym.gov.tr/TR,16942/2019-yokdil-kilavuz-ve-basvuru-bilgileri.html linkinden ulaşabilirsiniz.
YÖKDİL SINAVINA GİREBİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER
- Adaylar, sınava girebilmek için “Sınav Giriş Belgesi” ile “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi” (fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışında başka hiçbir belge sınava girebilmek için geçerli olmayacaktır. Belge kontrolleri ilgili sınav görevlilerince yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.
- Sınav Giriş Belgeleri, yokdil.yok.gov.tr adresi üzerinden, sınav takviminde belirtilen tarih aralığında adayların erişimine açılacaktır. Sınav Giriş Belgesinin renkli veya siyah beyaz çıktısı alınabilir. Adaylar, bu belgelerin yazıcıdan dökümünü alırken belge üzerindeki tüm alanların görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınav Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
YÖKDİL SINAVINA BULUNDURULMASI YASAK OLAN NESNELER
- Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına,
- Çanta, cüzdan, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalar (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşya (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlar,
- Cep telefonu, cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, kamera, kulaklık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, elektronik sözlük vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; metal içerikli eşyalar,
- Her türlü kesici ve delici alet, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler,
- Kâğıt, kitap, sözlük, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar,
- İçecek (su hariç) ve yiyecek vb. gıda maddeleri,
- İlaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlar ile gelmeleri kesinlikle yasaktır.