Türk Eğitim Vakfı’ndan Bursiyerleri için Uzaktan Eğitim Projesi
Türk Eğitim Vakfı bursiyerlerine iş imkanı kazandırmak için gelişimlerine katkıda bulunacak bir eğitim projesi oluşturdu. E-eğitim alanında öncü olan Uzaktan Eğitim Projesi Enocta işbirliği ile tanıtıldı.
Türk Eğitim Vakfı (TEV), bursiyerlerinin iş hayatına hazırlanmaları ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamaları amacıyla, Türkiye’nin e-öğrenme alanındaki ilk ve öncü şirketi Enocta ile başlattığı işbirliğiyle Uzaktan Eğitim Projesi “TEV Akademi”yi tanıttı.
1967 yılından bu yana Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), tüm bursiyerlerinin mesleki eğitimlerinin yanı sıra, uzaktan eğitim projesi kapsamında alacakları online eğitimler ile iş hayatına hazırlanmalarına ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Enocta ile işbirliği yaparak “TEV Akademi”yi kurdu.
İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısında TEV Akademi’nin detayları bursiyerler ile paylaşıldı. TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal’in açılış konuşması yaptığı toplantıya, TEV Yönetim Kurulu Üyesi Burs Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Şükrü Tekbaş, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, Enocta CEO’su Ahmet Hançer ve Enocta Özel Projeler Müdürü İdil Denizciler Dinç, Microsoft Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Genel Müdür Yardımcısı İpek Öktem Tunca ve Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir ile TEV bursiyerleri katıldı.
Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Burs Komisyonu Başkanı
Prof. Dr. M. Şükrü Tekbaş, yaklaşık 45 yıl İstanbul Üniversitesi bünyesinde öğretim üyesi olarak çalışmasının yanında bursiyer olarak katıldığı TEV bünyesinde uzun yıllardır çeşitli görevlerde bulunduğunu belirterek, TEV Akademi’nin kuruluşunun kendisi için bir hayalin gerçekleşmesi olduğunu söyledi. Tekbaş, konuşmasının devamında; “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikte TEV Akademi’nin kurulmasını ilan ediyor olmak büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı. İlk zamanlarda mekan kısıtlı olarak planladığımız bu çalışmamızın, bursiyer sayımızın artması ve bursiyerlerimizin Türkiye’nin bütün illerinde bulunması nedeniyle, teknolojinin imkanlarını kullanarak e-öğrenme platformuna dönüşmesinin daha doğru olacağını düşündük. İşte bu noktada e-öğrenme alanının ilk ve öncü şirketi Enocta ile yollarımız kesişti ve TEV Akademi hayata geçirildi” dedi.
TEV Genel Müdürü Yıldız Günay ise, “Gençlerimize eğitim hayatları boyunca burs desteği sağlamanın yanı sıra onların kişisel gelişimlerini de önemsiyoruz. TEV Akademi projesi ile bursiyerlerimizin iş hayatına hazırlanmaları ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefledik. Bursiyerlerimiz arasında fırsat eşitliğini sağlamak ve daha çok bursiyere ulaşabilmek adına da eğitim platformunun her an her yerden erişilebilir olmasına özen gösterdik. Ortaya TEV Akademi projesi çıktı. TEV Akademi projesinin bursiyerlerimize iş hayatları öncesinde önemli bir altyapı oluşturacağına inanıyorum.” diye konuştu.
Enocta CEO’su Ahmet Hançer, “Türk Eğitim Vakfı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz TEV Akademi projesi, kendini sürekli geliştiren ve geleceğe ışık tutan gençlerimize yardımcı olacak. Bu anlamda projenin öğrencilerin hem mesleki hem de kişisel gelişimlerinde önemli rol oynayacağını düşünüyorum. Bu projenin, TEV’in sağladığı tüm katkılarla birlikte daha da zenginleşmesini ve gelecekte yepyeni fırsatlar yaratmasını umuyorum. TEV’e böylesine önemli bir eğitim projesini hayata geçirdiği ve bizimle birlikte yola devam ettiği için ben ve ekibim adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Toplantıda ayrıca Enocta Özel Projeler Müdürü İdil Denizciler Dinç, “e-öğrenme” kavramı, yeni öğrenme teknolojileri ve TEV Akademi’ye yönelik bilgiler verdi.
TEV Akademi kapsamında bursiyerler, iş hayatında başarı ve verimlilik, yaratıcılık ve yenilikçilik, sağlık ve ilk yardım, bilişim teknolojileri, MS Office ve hobi konularında eğitimler alabilecekler. Proje kapsamında verilecek eğitimler yılda en fazla 6-7 eğitim olmak üzere her ay ya da iki ayda bir kullanıma açılacak Bursiyerlerin başarıları, sınav ve rapor modülleri ile online olarak ölçülüp değerlendirilecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan bursiyerlere katılım sertifikası verilecek.