Gazete Vatan Logo
EğitimTEOG yerleştirme sonuçları açıklandı mı? MEB açıklama yaptı!

TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı mı? MEB açıklama yaptı!

TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı mı? MEB açıklama yaptı!

TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı mı? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre TEOG yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan TEOG yerleştirme sonuçları açıklaması...

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG yerleştirme sonuçlarına ilişkin duyuru yaptı. MEB açıklaması ardından TEOG yerleştirme sonuçlarınında açıklanacağı tarih belli oldu. İşte TEOG yerleştirme sonuçlarının tüm detayları ve MEB tarafından yapılan açıklama...

TEOG yerleştirme sonuçları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada 8 Ağustos olarak belirlenen TEOG yerleştirme açıklaması ertelendi. İşte merakla beklenen TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih ve tüm detaylar...

TEOG tercih işlemleri 29 Temmuz 2016 tarihi itibariyle bittikten sonra daha önce 8 Ağustos 2016 tarihi olarak belirleten yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı ilan tarihi 12 Ağuston 2016 olarak belirlendi. Bu yeni takvime göre takvime göre yerleştirme sonuncunda boş olan kontenjanlar 15 Temmuz 2016 tarihinde duyurulacaktır.

KAYITLAR İPTAL EDİLDİ
Kapatılan özel okullardaki öğrenciler için 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında yapılacak işlemler de belirlendi. Buna göre, bu okulların 9'uncu veya hazırlık sınıflarına kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtları iptal edildi. Bakanlığın açıklamasına göre nakil ve tercihlerle ilgili izlenecek yol şöyle:
"Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına geçiş yapmalarına yönelik düzenleme illere gönderildi. Buna göre, kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına nakilleri, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere 30 Eylül'e kadar yapılacak.
TEOG SINAVININ DETAYLARI
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulamaya başladığı ortaöğretime geçiş sistemine verilen addır.
Uygulama
Bu sisteme göre altı temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 8'inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilir. Ortak sınavlar, her dönem iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılır. Ortak sınavlar her dönem iki okul gününe yayılarak yapılır, o günlerde sınav yapılacak okullarda ders işlenmez. Sorular çoktan seçmeli ve 4 seçeneklidir. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemez. (Ortak sınavlar orta ve uzun vadede açık uçlu soruları da içerecek hale dönüştürülecektir.)
Öğrenciler ortak sınavlara olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında girer. Sınavda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görev yapar. Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir haftasonunda mazeret sınavı yapılır. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılır.
TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı mı MEB açıklama yaptı
Ortaöğretime Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması
Yılsonu Başarı Puanı
Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.
Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı
Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.
Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması
Öğrencilerin 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.

Haberin Devamı