Suriye Bayrağı Anlamı Nedir? Suriye Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suriye, Akdeniz'in doÄŸusundadır ve resmi ismi Suriye Arap Cumhuriyetidir. Orta doÄŸu ülkesi olan Suriye'nin kuzey doÄŸusunda Türkiye yer alır.Â
Suriye Bayrağı Anlamı Nedir?
Akdeniz'in doğusunda yer alan Suriye'nin resmi adı Suriye Arap Cumhuriyeti olarak karşımıza çıkar. Orta doğu ülkeleri arasında bulunan Suriye'nin kuzey ve kuzey doğusunda yer alan ülke Türkiye'dir. Suriye'nin doğusunda Irak, güneyinde Ürdün, batısında ise Lübnan ve İsrail bulunur. Suriye'nin bayrağı sıklıkla merak edilir ve internet üzerinden araştırılır.
Suriye bayrağı Mısır, Irak, Ãœrdün, Sudan ve Yemen bayrakları ile benzerlik gösterir. Bayrak geleneksel Pan-Arabizm renklerinden oluÅŸur. Bayrakta kırmızı, beyaz ve siyah renkler yer alır. Ortadaki beyaz rengin ortasında iki adet yeÅŸil renk yıldız vardır. Kırmızı renk ile hanedanlık, siyah ile Araplık ve iki yeÅŸil yıldız ilse de Suriye halkı sembolize edilmiÅŸtir.Â
Suriye Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suriye bayrağı yatay olarak üç eÅŸit parçaya bölünmüştür. En üstü kırmızı, ortası beyaz, altı ise siyah renktedir. Kırmızı ile bağımsızlık, beyaz ile barış, siyah ile de Abbasi ve Araplık temsil edilmektedir. Bayrağın ortasındaki beyaz zeminin üzerinde iki adet beÅŸ köşeli yeÅŸil renk yıldız bulunur. Bu yıldız ile Suriye halkı temsil edilir. Suriye bir orta doÄŸu ülkesidir ve Akdeniz'in doÄŸusunda yer alır.Â
Suriye Nerede?
Suriye, Asya kıtasının batısında yer alan bir ülkedir. Çevresindeki ülkeler arasında Lübnan, Ürdün, Türkiye, İsrail ve Irak bulunur. Etnik ve dini grup bakımından oldukça zengin olan ülkede Yunanlar, Çerkesler, Süryaniler, Kürtler, Suriyeli Araplar ve Ermeniler yaşamaktadır. Dünyadaki en eski yerleşim yerleri arasında olan Suriye bir Ortadoğu ülkesidir.
Arap coğrafyasından olan ülkede resmi dil olarak Arapça kullanılır. Arapçanın yanında Ermenice, Süryanice ve Türkçe dilleri de konuşulur. Konumu itibari ile kuzey yarım kürede bulunan ülke orman ve bozkır bitki örtüsüne sahiptir. Uzun senelerdir savaşla mücadele eden bir ülke olmasından dolayı çoğu yapısına kaybetmiş bir ülke olarak da bilinmektedir.
Suriye Nüfusu ve Başkenti
Etnik yapısı bakımından %70 Arap olan ülkede Kürtler, Türkler, Çerkezler, Filistinliler ve Ermeniler yaşar. Nüfusu 2015 senesinden sonra düşüşe geçmiş olan ülkenin son nüfusu tahminlere göre 17.500,658 olarak karşımıza çıkar. Birçok eyaleti olan ülkenin en önemlisi ve başkenti olan Şam şehridir.
Şam şehrinin diğer adı Dimask olarak da bilinir. Şam tarih süresince kullanılmış şehirlerden biridir ve uzun yıllar birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Suriye'de resmi para birimi olarak Suriye Lirası kullanılır. Suriye lirasında kuruşlar günümüzde kullanılmaz ve kısaca SYP olarak da bilinir.
Resmi dili Arapça olan ülkede Fransızca da birçok kişi tarafından konuşulur. Ülkede yaygın olan Müslümanlık olsa da Şii mezhebinden olan kişilere de sıklıkla rastlanır. Suriye ile Türkiye arasında herhangi bir saat farkı yoktur.