Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı!
Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alan okullara inceleme başlattı. 65 okulda inceleme sürerken gelen şikayetler de değerlendiriliyor. Peki, Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? Okul kayıt parası ve zorunlu bağış verilmeli mi? Okul kayıt parası alanlara ceza var mı? İşte detaylar…
Milli Eğitim Bakanlığı 65 okulda inceleme başlattı. Yeni eğitim öğretim yılı kayıtlarında velilerden gelen şikayetleri değerlendiren MEB, okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alındığı iddialarını inceliyor. Pek çok veli şikayetlerin nereye yapıldığını araştırıyor. Peki, Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? Okul kayıt parası ve zorunlu bağış verilmeli mi? Okul kayıt parası alanlara ceza var mı? İşte detaylar…
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 'okul kayıt parası' alındığına ilişkin şikayetler üzerine inceleme başlattı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Haziran'da 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında okul yöneticileriyle gerçekleştirdiği buluşmalarda, Türkiye'deki tüm okulların eksikliklerini gidermek için gerekli bütçeyi genel müdürlüklere aktardıklarını belirterek velilerden kayıt parası istenmemesi için çağrı yaptı. Bakan Özer, süreci hassasiyetle takip ettiklerini, kayıt parası konusunda tolerans göstermeyeceklerini vurguladı.
OKUL KAYIT PARASI ALANLARA CEZA VAR MI?
Velilerden gelen şikayetler doğrultusunda harekete geçen MEB, 65 şikayet konusuna yönelik inceleme başlattı. Tamamlanan soruşturmalarda sorumlular hakkında "görevden alma, uyarı, kınama" gibi disiplin cezaları teklifleri getirildiği öğrenildi.
OKUL KAYIT PARASI ŞİKAYETİ NEREYE YAPILIR?
Okul kayıt paraları ve zorunlu bağış ile ilgili Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi “444 0 632” (444 0 MEB) danışma hattından şikayetler bildirilebiliryor. Hattan ayrıca, örgün eğitim kapsamındaki öğrenci ve veliler, danışma hattından okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları mevzuatı, öğrencilerin kayıt işlemleri, öğrencilerin sınıf geçme ve devam durumları, nakil iş ve işlemleri, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim ve rehberlik süreçleri, BİLSEM sınavları, özel okul sınavları, parasız yatılılık ve bursluluk sınavı, liselere geçiş sınavı, e-okul veli bilgilendirme ve 8383 mobil bilgi servisi kullanımı, ders kitapları içerikleri dağıtımı ve temini, okul aile birlikleri, sosyal etkinlikler, taşımalı eğitim, okul, derslik ve eğitim öğretim materyalleri eksiklikleri, fiziki alt yapı talepleri, okul kantinlerindeki ürün satışı ve denetimi, destekleme ve yetiştirme kursları, yurt ve pansiyonlarda barınma iş ve işlemleri, öğrencilerin kılık kıyafetleri, denklik işlemleri, FATİH Projesi, EBA sistemi, öğretmen ihtiyacı, resmi tatiller ve Bakanlığın projeleri konularında da bilgi alabilecek.