Gazete Vatan Logo

Macaristan Bayrağı Anlamı Nedir? Macaristan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Macaristan, Orta Avrupa'da yer alan bir ülkedir. Avrupa kıtasında bulunan ülke Schengen ülkelerinden biridir.

Macaristan Bayrağı Anlamı Nedir? Macaristan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Macaristan Bayrağı Anlamı Nedir?

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'dir ve şehir toplamda 525,2 kilometrekarelik yüzölçümüne sahiptir. Aynı zamanda başkentte ortalama 2 milyon kişinin yaşadığı bilinir. Macaristan bayrağı tarih boyunca sık sık değişse de son halini almıştır. Macaristan bayrağının günümüzdeki hali 12 Ekim 1957 senesinde kullanılmaya başlanmıştır.

Macaristan bayrağındaki kırmızı renkle savaşta dökülen kan ve ülkedeki güç temsil edilir. Beyaz renk ise sadakati ve özgürlüğü temsil etmesi için kullanılmıştır. Macaristan bayrağında yeşil renk savaş sonrasındaki umudu sembolize eder. 

Macaristan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Macaristan bayrağında bulunan renkler kırmızı, beyaz ve yeşildir. Kırmızı renk ile savaşlarda dökülmüş kanlar temsil edilirken beyaz ile sadakat ve özgürlük sembolize edilir. Macaristan bayrağındaki yeşil renk ise halkın savaş sırasındaki umudunu temsil eder. 12 Ekim 1957 senesinde kabul edilmiş olan bayrak günümüzde hala kullanılmaktadır. 

Macaristan Nerede?

Haberin Devamı

Avrupa kıtasında birçok ülke vardır ve Macaristan'da bu ülkelerden biridir. Tarihi Osmanlı dönemine kadar uzanan bu ülke özellikle de Osmanlı ile girdiği savaşlarla bilinir. Nüfusu 10 milyon olarak ülke bir Schengen ülkesidir ve denizi kıyısı bulunmaz.

Komşuları arasında Hırvatistan, Sırbistan, Ukrayna ve Romanya bulunmaktadır. 2004 senesinde Avrupa birliğine üye olmuş olan ülkenin başkenti Budaperşe olarak bilinmektedir. Orta Avrupa'da konumlanmış olan ülke coğrafi konumu itibariyle Avrupa kıtasında yer almaktadır.

Schengen ülkesi olduğundan Macaristan'a gitmek için Schengen vizesi almak gerekir. Kara ya da hava yolu ile ülkemizden Macaristan'a gitmek mümkündür. İstanbul'dan direkt olarak Budapeşte'ye yapılan uçuşlar ile 45 dakikada ülkeye gitmek mümkündür.

Macaristan Gezilecek Yerler

Parlemento binası: Macaristan'ın sembolik yapılarından biri olan Parlemento binası Budapeşte'nin en güzel yerleri arasındadır. Merkeze yakın olan bina gotik mimarisi ile dikkat çeker. Avrupa'nın en eski parlemento binalarından biri olması da sıkça ziyaret edilmesini sağlar. 1904 senesinde inşası tamamlanmış olan Parlemento binası 08:00 ile 18:00 arasında ziyarete açıktır.

Haberin Devamı

Zincir köprü: Macaristan'da bulunan tarihi köprülerden biri olan köprü Macar dilinde de Lanchid köprü olarak da isimlendirilir. 1949 senesinden beri şehrin iki yakasını birleştiren köprü İstanbul boğaz köprüsüne benzemektedir.

Timewheel: Macaristan'ın en büyük kum saati olan Timewheel ayrıca dünyadaki en büyük kum saati olarak da bilinir. Ağırlığı toplamda 60 ton olarak bilinen kum saatinin yüksekliği de 8 metredir. Zamana göre kumların yönü değişen saat, ülke Avrupa birliğine girdiğinde inşa edilmiştir.

Balıkçı tabyası: Manzara ve seyir noktalarından biri olan tabya Orta Çağdaki balıkçı pazarlarından biridir. Şehrin en güzel yerlerinden biri olan balıkçı tabyası 09:00 ile 23:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Gellert tepesi: Seyir noktalarından biri olan tepeye Piskopos Gallert adı da verilir. Elinde haç tutan bir heykelin de bulunduğu bölgede tepeye çıkarak tüm şehri izlemek mümkündür.

Haberin Devamı