Gazete Vatan Logo

İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İBB yurt kayıtları ne zaman?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) üniversiteliler için açtığı yurtlara başvurular tamamlandı. oplam 2 bin 800 kişi kapasiteli yurtlara 15 bin 547 öğrenci başvurdu. Başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih merak ediliyor. Peki, İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İşte İBB yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı!

İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İBB yurt kayıtları ne zaman?

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), üniversite öğrencileri için açtığı 6’sı kız, 4’ü erkek olmak üzere 10 yükseköğrenim öğrenci yurdu için başvuru süreci tamamlandı. Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala İBB yurtlarına başvuru yapan öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihi araştırıyor. Peki, İBB yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İşte İBB yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı!

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hizmet verilen yükseköğrenim öğrenci yurtları için başvurular 22 – 28 Ağustos tarihleri arasında online olarak yapıldı. İBB yükseköğrenim öğrenci yurtlarına 15 bin 547 kişi başvuru yaptı. Başvuruların yüzde 59,5’i 9 bin 250 kişiyle kız öğrencilerden oluşurken, yüzde 40, 5’lik kısmı 6 bin 297 kişiyle erkek öğrencilerden geldi ve yedi günlük sürenin sonuna toplam kontenjanın 5,5 katını aşan bir talep ortaya çıktı.

İBB YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğrenciler başvuru sonuçlarına 12 Eylül 2022 tarihinden itibaren yurt.ibb.istanbul web sitesinden ulaşılabilecekler.

Haberin Devamı

İBB YURT KAYITLARI NE ZAMAN?

İBB Yükseköğrenim Öğrenci Yurtlarında barınmaya hak kazanan ve isimlerini asil listede gören öğrencilerin kayıtları 15 -21 Eylül tarihleri arasında (5 iş günü), yedek listeden hak kazanan öğrenciler ise 23 - 29 Eylül (5 iş günü) tarihleri arasında yurtlarına gelerek kayıtlarını yaptırabilecekler.

2022 – 2023 akademik yılında hizmet verecek olan İBB Yükseköğrenim Yurtları şunlar olacak:

Özel İBB Örnektepe Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Özel İBB Avcılar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu 1

Özel İBB Avcılar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu 2

Özel İBB Gaziosmanpaşa Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu

Özel İBB Esenyurt Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu

Özel İBB Bayrampaşa Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu 

Özel İBB Şişli Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu

Özel İBB Eyüpsultan Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu

Özel İBB Ümraniye Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu

Özel İBB Maltepe Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu