Eğitimde sosyal aktivitenin önemi!
Eğitimin en temel amacı, öğrencilere birey olma niteliklerini kazandırmak ve bu bireyleri hayata hazırlamaktır.
Günümüzde belli bir müfredatın dışına çıkmayan eğitim ortamları tartışılır hale geldi. Araştıran, sorgulayan, düşünen ve üreten bir nesle ihtiyaç duyan dünyamız yeni eğitim modellerinin ortaya çıkmasına olanak sağlıyor.
Geleneksel eğitimci portresinin karakteristik özelliklerinden birisi, öğrenme ve öğretme sürecinde müfredatı yetiştirme endişesidir. Bu endişeye kapı aralayan bakış açısı, belki de öğretimden eğitime geçilemeyişin temel sebebidir. Ezberci öğretimden işlevsel öğrenmeye geçmeyi engelleyen temel anlayış da bu olsa gerek. Alışılagelen öğretim anlayışı, öğrencilere mevcut bilgileri ezberletmekten öte bir şek kazandıramaz. Eğitimde çağdaş dünyanın takip ettiği strateji, yöntem, teknik ve taktiklerinin uygulanmaya başlaması gerekir. Eğitimciler, ellerindeki müfredatı bir yol haritası olarak görmeleri ve öğrencilerin edindikleri bilgileri beceriye dönüştürebilmelerinin ortamlarını hazırlama amacı taşımalıdırlar.
Vizyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Cem Arıtuluk, sosyal aktivitelerin çocuklar için neden hayati önem taşıdığını şu şekilde anlatıyor:
• Sosyal etkinlikte görev alan öğrenciler çevresindeki insanlarla sağlam bir iletişim kurabilme yeteneğini kazanırlar. Yanlış anlamalardan doğan iletişim kazalarına uğramazlar.
• Özgüveni artan bireyler sorumluluk almaktan kaçınmazlar. Bu niteliği kazanan bireylerin hayatta başarılı olma konusunda büyük avantajlar elde ettiği unutulmamalıdır. Başarı başarıyı getirir. Öğrencilere değişik sosyal etkinliklerle öz güven duygusu ve sorumluluk bilinci kazandıran eğitim kurumları, bireyleri hayata hazırlama konusunda büyük bir işlevi yerine getirmiş sayılırlar.
• Farklı etkinliklerde görev alan öğrencilerin sosyal ve toplumsal olaylara karşı duyarlılıkları artar. İyiyi kötüden, yararlıyı zararlıdan ayırarak tepki göstermekten ya da takdir duygularını dile getirmekten geri durmaz.
• İş ve sosyal yaşamda başarılı olmanın en temel şartlarından birisi içinde bulunduğu ortamda çevresindekilerle uyumlu olmaktır. Kaynaşma ve dayanışma ruhu içerisinde hareket edebilmek, nerede ve nasıl konuşup, nasıl davranacağını bilebilmek önemli özelliklerdendir. Bu özelliklerin kazanılmasında sosyal etkinliklerin önemi büyüktür.
• Anlama ve anlatma alanları ve bu alanların üzerine inşa edildiği dört temel ayak olan okuma ve dinleme (anlama), konuşma ve yazma (anlatım) becerilerinin öğrenme ve öğretme süreci uygulamalarıyla geliştirileceği unutulmamalıdır. Sosyal etkinlikler bu becerileri kazandırılıp geliştirilecek önemli uygulama alanı olarak düşünülmelidir.
Vizyon Kolejinde yüzmeden basketbola, eskrimden baleye, senaryo yazarlığından modern dansa, satrançtan girişimciliğe kadar birçok farklı alanda kulüp çalışmalarına olanak sağlayan teknik ve fiziksel yeterliliğe sahip yaşam alanları mevcut..
Vizyon Koleji kampüsünde kapalı spor salonu, jimnastik salonu, yüzme havuzu, açık futbol sahası ve açık voleybol sahasına ek olarak çok sayıda aktivite köşesi, sanat atölyeleri, 3D mini sinema salonu ve 600 kişilik konferans salonu bulunuyor.
Alanlarında uzman eğitmenler tarafından refakat edilen sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler, öğrencilerin sağlık odaklı bedensel ve sosyal yaşam alışkanlıklarını kazanmalarını, eğilim ve yetenekleri olduğu dallarda yönlendirme ve motive edilmeleri, kültürel sosyal aktiviteler içinde bulunarak yaratıcılıklarını arttırırken, sosyal ilişkilerinde özgüven sahibi, güçlü bireyler olmalarına imkân tanınıyor.