Bilim Tohumları Ekibi 2500 çocukla buluşacak
Bayer Genç Bilim Elçileri’nin gezici birimi olan Bilim Tohumları Ekibi yola çıktı. Bilim Tohumları Ekibi, üçüncü yılında 2500 çocukla buluşarak Türkiye’nin dört bir yanına bilim tohumu ekecek.
İstanbul, 06 Mayıs 2016 – Bayer Türk’ün Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte hayata geçirdiği Bilim Tohumları Ekibi, üçüncü dönem yolculuğuna Bayer Türk çalışanları tarafından uğurlandı. Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin gezici birimi olan Bilim Tohumları Ekibi, kırsal alanda yaşayan ilköğretim çağındaki çocukları gelecekte bilim insanı olma yönünde yüreklendiriyor. Türkiye’de bilimin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Bilim Tohumları Ekibi’nin ilk durağı Zonguldak olacak.
Bayer Türk Genel Müdürlük Binasında düzenlenen törenle bu yılki rotasına başlayan Bilim Tohumları Ekibi, Zonguldak’ın ardından sırasıyla Kastamonu, Amasya, Giresun, Bayburt, Artvin, Ardahan, Iğdır, Bitlis, Erzincan, Çankırı, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Karaman, Burdur, Kütahya, Tekirdağ ve Düzce’ye gidecek. Ekim ayında sona erecek yolculuk süresince Bilim Tohumları Ekibi, 2.500 çocuğa ulaşmayı hedefliyor. İlköğretim çağındaki çocuklara bilimi sevdirmeyi hedefleyen proje kapsamında, çocuklara okul dışında zaman geçirdikleri alanlarda ulaşılarak çeşitli deneyler yapmaları sağlanıyor.
Türkiye’nin gezen laboratuvarı: Bilim Tohumları Ekibi
Bayer’in TOG işbirliği ile 2011 yılından bu yana yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin gezici birimi olan Bilim Tohumları Ekibi, üçüncü yılında da Türkiye turuna devam ediyor. İlk iki yılında Türkiye’nin dört bir köşesindeki 101 noktada bulunan yerleşimi ziyaret ederek 9000’den fazla çocuk ile buluşan projede gönüllü üniversite öğrencileri yer alıyor.
Türkiye’yi köy köy gezen ekip, gittikleri yerlerde köy kahvesi, okul bahçesi gibi alanlarda çocuklarla buluşuyor. Gezici araçlarında taşıdıkları portatif masa, sandalye ve çadırları ile renkli ve bir o kadar eğlenceli bir etkinlik alanı hazırlayan ekip, çocukların da dâhil olduğu yedi eğlenceli deney yapıyor. Uzman danışmanların hazırladığı eğitim programına katılarak “Bilim Elçisi” olan gönüllü gençler, çocukları soru sorma konusunda yüreklendirerek, bilim üzerine düşünmek için laboratuvar koşullarının mecburi olmadığını vurguluyor.