Gazete Vatan Logo

AYT sınavından en erken ne zaman çıkılır? YKS saat kaçta bitecek?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 81 ilde ve Lefkoşa'da düzenlenen 2 milyon 437 bin 119 adayın başvuru yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci ve üçüncü oturumları bugün yapılacak. İnternette sıklıkla AYT sınavından en erken ne zaman çıkılır? YDT sınavından en erken kaçta çıkılır? YKS saat kaçta bitecek? sorularını araştırılıyor. İşte YKS bitiş saati ve genel kurallar...

AYT sınavından en erken ne zaman çıkılır? YKS saat kaçta bitecek?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenecek 2 milyon 437 bin 119 adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu AYT ile üçüncü oturumu YDT bugün yapılacak. Peki, AYT sınavından en erken ne zaman çıkılır? YDT sınavından en erken kaçta çıkılır? YKS saat kaçta bitecek? İşte YKS bitiş saati...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenecek 2 milyon 437 bin 119 adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) bugün yapılacak.

YKS'de ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Sınav 13.15'te sona erecek.

AYT'de "Türk dili ve edebiyatı- sosyal bilimler-1" testi 40 sorudan oluşacak. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatından 24, tarih-1'den 10, coğrafya-1'den 6 soru yanıtlayacak.

Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın saat 15.45'te başlayacak ve adaylara 120 dakika süre verilecek. Sınav 17.45'te son erecek. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak sınavda toplam 80 soru yer alacak.

Haberin Devamı

YKS'DEN EN ERKEN KAÇTA ÇIKILIR?

YKS'ye girecek adaylar cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacak. Ayrıca sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır.

AYT'DEN EN ERKEN SAAT KAÇTA ÇIKILIR?

Buna göre adaylar, AYT sınavından saat 11.45'e kadar çıkamayacak. AYT sınavından en erken 11.45'ten sonra çıkabilecek. AYT'den saat 13.00'ten sonra çıkamayacak.

YDT'DEN EN ERKEN SAAT KAÇTA ÇIKILIR?

Yabancı Dil Testi (YDT) ise 15.45'te başlayacak. Buna göre adaylar, 17.15'e kadar sınavdan çıkmayacak. Adaylar sınavdan en erken 17.15 ile 17.30arasında çıkabilecek.