Akademik uyarı nedir, AÖF akademik durum uyarı ne demek? Akademik yetersizlik uyarısı!
Akademik yetersizlik uyarısı, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde okuyan öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Peki, Akademik yetersizlik uyarısı nedir, ne anlama geliyor? İşte Akademik uyarı hakkında merak edilenler…
AÖF öğrencisi olup akademik yetersizlik uyarısı alanlar “Akademik uyarı nedir, AÖF akademik durum uyarı ne demek?” sorularına yanıt arıyor.
Akademik uyarı nedir, AÖF akademik yetersizlik uyarısı ne demek?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15-(2) maddesinde "(Değişik: RG-5/9/2017-30171); Herhangi bir dönemin sonunda veya akademik yılın sonunda 2,00 GNO'sunu sağlayamayan öğrenciye, Akademik Yetersizlik Uyarısı yapılır. Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrenci; akademik yetersizlik uyarısı aldığı dönemden itibaren CC harf notunun altında harf notu aldığı derslerden istediklerini tekrar ederek ve/veya daha önceden almadığı yeni dersleri alarak GNO'sunu en az 2,00'ye yükseltirse akademik yetersizlik uyarısı kalkar. Her iki durumda da öğrenci, bir yarıyılda en fazla 45 AKTS kredilik ders alabilir." denilmektedir.
Bir dersten alınan FF harf notu, Genel Not Ortalamasına bakılmaksızın "başarısız" bir harf notu olduğundan; öğrenci, FF harf notu aldığı ders/dersleri takip eden ilgili dönemde tekrar alabilir.
AÖF GEÇME NOTU KAÇTIR?
AÖF 35 puanlık bir geçer puan verir. 35'in altındaki notlar FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arasındakiler “Geçer” notlar olarak tanımlanır. CD ile DD arası ise "Koşullu Geçer" notudur. Genel not ortalamaları 2,00 ve üzerinde olan öğrenciler derslerden geçmiş olarak sayılır. Şayet altında ise akademik yetersizlik uyarısı alır ve bu kapsamda işlem yapılır.
AÖF FF NE DEMEK?
AÖF'te FF, YZ, DZ "Kalır" notu olarak tanımlanır ve öğrenci bu dersleri yeniden almak zorundadır. Mezuniyet şartları arasında öğrencinin 'Genel Not Ortalaması'nın en az 2,00 olması gerekir ve aynı zamanda DZ,YZ ve FF notlarını almalıdır.
AÖF'de vize sınavları sonuçları yüzde 30'u alınarak hesaplanır. Final sınavlarında ise yüzde 70'i alınır ve buna "Başarı Notu" da eklenir.