Açıköğretim (AÖF) kayıtları ne zaman 2020? (Anadolu Üniversitesi bahar dönemi kayıt yenileme tarihi)
Anadolu Üniversitesi final sınav sonuçlarının açıklanması ile gözler AÖF kayıt yenileme işlemlerine çevrildi. AÖF final sınavlarının açıklanması sonrası öğrenciler AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı? Anadolu Üniversitesi bahar dönemi kayıt yenileme tarihi belli mi? sorularına cevap aramaya başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme tarihleri belli oldu. AÖF üzerinden eğitim hayatlarını sürdüren öğrenciler kayıtlarını 17-28 Şubat tarihleri arasında yenileyebilecek. Peki, AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? Açıköğretim mazeretli kayıt yenileme ne zaman?
AÖF üzerinden eğitim hayatlarını sürdüren öğrenciler için kayıt yenileme tarihleri yaklaştı. Anadolu Üniversitesi final sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sitesinden kayıt yenileme tarihlerini araştırmaya başladı. İşte AÖF kayıt yenileme tarihleri!
AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?
AÖF üzerinden eğitim hayatlarını sürdüren öğrenciler için kayıt yenileme tarihleri yaklaştı. Yeni dönemin başlamasına kısa bir zaman kala AÖF kayıt yenilemeleri nasıl yapılır merak ediliyor.
İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2020 Pazartesi/ 28 Şubat 2020 Cuma
Mazeretli Kayıt Tarihi: 28 Şubat 2020 Cuma
AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?
Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan AÖF kayıt yenileme adımları 4 aşamadan oluşmaktadır.
• Derslerini seç
• Ücretini Öde
• Otamasyondan Kaydını Kontrol Et
• Ders Kitapların ekampüs’te
Ders seçimi, aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden ilgili kayıt yenileme tarihleri arasında yapılacaktır.
Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir.
Öğrenci, ders seçimini (ekle/sil); kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o dönem için yapar ve sonradan itiraz edemez.
Öğrenci tarafından ders seçilmediğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelmez.
Öğrenciler FF harf notlu derslerini seçmeyebilir. Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, seçmedikleri FF harf notlu dersleri dersin açıldığı sonraki dönem/dönemlerde almak zorundadır.
Kayıt yenileme tarihleri içinde ödeme yapmadığınız sürece ders seçimi (ekle/sil) yapabilirsiniz. Yapacağınız ödeme tutarları alacağınız derslerin kredisine göre belirlenmektedir. ? Ders seçimi (ekle/sil) sonunda alınan derslerin toplam kredisine göre ödeme bilgileri oluştuğundan, ödeme yapıldıktan sonra ders seçimi (ekle/sil) yapılması mümkün değildir.
Ders seçimi öğrencinin kendisi tarafından yapıldığından, mazeretli ders ekleme işlemi yapılmayacaktır.
Lisans programlarında 1 inci yarıyıldan ders alan öğrenci 5 inci ve 7 nci yarıyıllardan; 2 nci yarıyıldan ders alan öğrenci 6 ncı ve 8 inci yarıyıllardan; 3 üncü yarıyıldan ders alan öğrenci 7 nci yarıyıldan; 4 üncü yarıyıldan ders alan öğrenci ise 8 inci yarıyıldan ders alamaz. 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi gereğince zorunlu dersler olan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Türk Dili I-II ve Yabancı Dil I-II dersleri için bu madde uygulanmaz.
2019-2020 öğretim yılında Yatay Geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler Güz Dönemi kayıt yenileme tarihlerinin son iki gününde ders seçebilir.
2019-2020 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler bahar döneminde ders seçimi yapmaları gerekir.
Ders seçimi üç aşamadan oluşmaktadır
Birinci aşamada aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir. İkinci aşamada ders seçim işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz. Son aşamada yaptığınız ders seçim işlemini onaylamaktır. Yaptığınız ders seçimini onaylamadığınız takdirde, ders seçiminiz geçersiz sayılacaktır. Ders seçiminde değişiklik yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders seçimi geçerli olacaktır ve ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.