Gazete Vatan Logo

2016 İlkbahar TUS sonuçları!

2016 İlkbahar döneminde yapılan TUS ( Tıpta Uzmanlık Sınavı) sonuçları sınavdan sonra açıklanıyor. TUS sonuçları her sınavda olduğu gibi adayların sınav optiklerinin okunmasından sonra açılanıyor. TUS sonuçlarına ilişkin merak ettiğiniz bir çok ayrıntıya yazımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

2016 İlkbahar TUS sonuçları!

Bu yazımızda sizlere kısa adıyla tuz açılımıyla Tıpta Uzmanlık seçmeleri işlemleri hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. Tıpta Uzmanlık Eğitimi görmek isteyen vatandaşların seçme işlemleri için öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi olan ÖSYM tarafınca bu işlem yürütülmektedir. Tıpta Uzmanlık seçme işlemleri 11 Eylül tarihinde yapılmaktadır. Tıpta Uzmanlık seçme işlemlerinde ilk olarak yabancı dil sınav yapılmaktadır. Tıpta Uzmanlık seçme sınavında yabancı sınavının amacı yabancı dil bilen olan ilmekte olan vatandaşları seçmektir. Tıpta Uzmanlık seçme sınavında adayların tıp konularında seçilmiş cümle, metin ya da ifade kullanmaları aynı zamanda yabancı dilden Türkçeye tercüme etme becerileri sorgulanmaktadır. Aynı zamanda Fransızca, Almanca ve İngilizce çoktan seçmeli sorular yer almaktadır. Rusça, İspanyolca ve İtalyanca için yapılacak olan sınavda ise bu zamana kadar yaklaşık olarak 200 kelimelik bir metnin Türkçeye tercüme edilmesi istenmiştir.

TUS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tıpta Uzmanlık Seçme Sınav Sonuçları ise ÖSYM bir sonraki gün listeler halinde sınava girmiş olan salonların kapılarına olmak kaydıyla adaylara duyurulmaktadır. Tıpta Uzmanlık seçme işlemleri konusunda yabancı sınavından muaf olma hususunda ise bazı kurallar alınmak aranmaktadır. İlk olarak iki yıl içinde yapılmış olan yabancı dil sınavlarına katılıp ve bu sınavlar sonucunda en az bir tanesinden başarı göstermiş olmaları gerekmektedir. Bu başarı göstermiş olan adaylar yabancı sınavından muaf olacaklardır Tıpta Uzmanlık seçme işlemleri devamında ise ikinci gün bilim sınavı yapılmaktadır. Bir insan olarak isimlendirilmesi olan ikinci basamak sınavının amacı ise adayların bu sınav sonucuna göre Tıpta Uzmanlık eğitimine kabul edilip edilmeyeceği seçilmekte ve seçilmeleri durumunda ise mevcut kontenjanlara yerleştirme işlemleri tamamlanmaktadır. İkinci günü yapılacak olan bilim sınavında sorulacak sorular hakkında ise ilke ve yöntemleri tanıma Tıp alanındaki temel kavram aynı zamanda ilke ve yöntemleri kavrama ilke ve yöntemleri düşünme ve bunların sonucunda belli duruma göre uygulama güçlerine test eden bir sınav vatandaşlara yapılmaktadır. Tıpta Uzmanlık seçme sınavı Tıp Fakültesi dışında yer alan fakültelerde mezun olan adaylar tarafından cevaplanmaktadır. Tıpta Uzmanlık seçme sınavında tercih yapabilmeniz için en az kaç puan almalı konusundaysa ÖSYM tarafınca internet aracılığı sayesinde İran edilmekte olan k ya da t puanı en az 45 puanın üzerinde yer alan adaylar tercih yapma hakkına sahip olacaklardır. Tıpta Uzmanlık seçme sınavları ise belli başlı illerde yapılmaktadır. Çoğunlukla Ankara, İzmir ve İstanbul illeri tercih edilmektedir. Tıpta Uzmanlık seçme sınavlarında soru dağılımı işlemleri ise çoğunlukla anatomi, fizyoloji, tıbbi patoloji, tıbbi mikrobiyoloji, tıbbi biyokimya alanlarında testler hazırlanmaktadır. Son zamanlarda sıkça sorulan mezun olmadan Tıpta Uzmanlık sızma seçme sınavına girebilir miyim, konu hakkında ise sizlerin mezun durumunda olmadan ve sınavın yapılacağı tarihi mezun olacak olan adaylar ile ilgili açıklamalarda ise sınavın yaptırmış olduğu gün itibariyle mezun olduğunuz kesinleşti zaman bu sınava girme hakkına sahip olacaklardır.

Haberin Devamı