2.dönem lise nakil başvuruları ne zaman, başladı mı? Nakiller ne zaman açılacak? MEB nakil işlemleri tarihleri merak ediliyor!
2. dönem lise nakil işlemleri ne zaman 2022, MEB nakil işlemleri nasıl yapılır? 2. dönem nakil tarihleri 2022 sorgulaması başladı. Okuduğu okulu ya da bölümünü değiştirmek isteyenler 2. Dönemim başlamasına az bir süre kala lise nakil başvurularının başlayıp başlamadığını, nakil işlemlerinin ne zaman açılacağını sorguluyor. Peki, 2. dönem nakil başvuruları ne zaman? MEB nakil işlemleri ne zaman açılacak 2022, nasıl yapılır?
2. dönem nakil tarihleri 2022 merak ediliyor. Nakil işlemleri ne zaman açılacak 2022? Sorusuna yanıt aranıyor. 9. 10. 11. Sınıf nakil işlemleri için araştırmalar başladı. 21 Ocak’ta başlayan yarıyıl tatili 6 Şubat’ta bitiyor. 6 Şubat’ta ders başı yapacak olan öğrenciler nakil işlemleri ile ilgili sorularına yanıt arıyor. Peki, lise nakil işlemleri ne zaman başlıyor, nakil başvurusu başladı mı? Lise nakil işlemleri nasıl yapılır? 2. dönem lise nakil başvurusu ne zaman başlıyor?
LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR, 2. DÖNEM LİSE NAKİL TARİHLERİ 2022 BELLİ OLDU MU?
MEB nakil işlemleri Anadolu Lisesi'nden Meslek Liselerine, Meslekten ise Anadolu Liselerine yapılıyor. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulu olan Anadolu liseleri ile Anadolu liseleri kendi arasında, her sınıf seviyesinde geçiş yapılabilecek.
Bakanlık tarafından yapılan nakil işlemlerine ilişkin açıklamada şu ifadeler yer almıştı: “Nakil ve geçiş işlemleri; Ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçişler, 37'nci madde hükümleri çerçevesinde; merkezi sınavla öğrenci alan okulların açık kontenjanlarına, öğrencinin; Merkezi sınav puanının naklen gitmek istediği okuldaki aynı sınıf seviyesinde yerleştirme sonucunda oluşan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır.
Öğrenci ve velilerin heyecanla beklediği ortaöğretim nakil süreci için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz bir tarih verilmedi.
LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılır. Okulların açık kontenjanları e-Okul sisteminde ilan edilir. Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır. Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Öğrencinin okula yerleştirmeye esas puanı dikkate alınarak açık kontenjan bulunması hâlinde puan üstünlüğüne göre yapılan, ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçişlerde şartların eşitliği hâlinde "yaşı küçük" öğrenciye öncelik veriliyordu. Değişiklikle, merkezî sınav puanıyla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği hâli ile yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullarda başvurunun kontenjandan fazla olması durumunda, değerlendirme kriterlerine standart getirildi. Bu durumdaki nakil ve geçişlerde, başarı puanına öncelik verildi; eşitliğin yine bozulmaması halinde "yaş küçüklüğü", sıralamada son kriter olarak düzenlendi. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulu olan Anadolu liseleri ile Anadolu liseleri kendi arasında, her sınıf seviyesinde geçiş yapılabilecek. Merkezî sınav puanıyla öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında taban puan ve boş kontenjan şartına bağlı olarak yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında ise boş kontenjan ve başarı puanı üstünlüğüne göre 12. sınıfa kadar nakil veya geçiş olabilecek.