Gazete Vatan Logo

YouTube'un en çok kazanan 10 ismi belli oldu

Yeterince büyük bir izleyici ve takipçi kitlesi oluşturabilirseniz YouTube'dan çok para kazanmak mümkün! İnsanların geleneksel medyada yani TV'de, sinemada ya da müzik sektöründe, büyük paralar kazanmaları yıldız olmaları gerekliydi ve bu sektörlere girmek hiç de kolay değildi. Bu değişeli uzun zaman oldu. Özellikle influencer'lar ve YouTuber'lar içerik üreterek yüz binlerce hatta milyonlarca dolar kazanabiliyor.

YouTube'un en çok kazanan 10 ismi belli oldu

Bunun nedeni, YouTube'un ödeme yaparken görüntülemeler ile doğrudan bir ilişki kurması ve sadık bir hayran kitlesi oluşturmak için bir platform sağlaması. İşte YouTube dünyasının en çok kazanan 10 ismi. Liste belirli bir sıraya göre değil nasıl para kazandıklarına bakıyor.

MrBeast

Gerçek adı Jimmy Donaldson olan MrBeast'ten bahsetmeden böyle bir liste yapmak mümkün değil. MrBeast'in başlıca olayı, tonlarca para dağıtırken aynı zamanda tonlarca para kazanmak! Forbes sadece 2023'te 82 milyon dolar kazandığını tahmin ediyor.

Açık olmak gerekirse, MrBeast markası YouTube ile sınırlı değil. Atıştırmalıklar çıkardı, hamburger restoranları açtı ve Amazon Prime Video ile bir anlaşma imzaladı. Ancak yine de işin temelinde, rekor kıran 317 milyon aboneye sahip YouTube kanalı duruyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ