Gazete Vatan Logo

Rus tur operatörleri Türkiye satışlarını yeniden açtı

Rus tur operatörleri Türkiye satışlarını yeniden açtı

Rusya'dan Türkiye'ye uçuş yasağının kaldırılması ardından Rus tur operatörleri de müşterilerini bugünden itibaren Türkiye'ye göndermeye başlıyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) yöneticisi Maya Lomidze TASS haber ajansına demecinde, Rus tur operatörü Biblio Globus'un uçuş programını yarın açacağını ve Türkiye'ye ilk turistlerin de aynı gün gönderileceğini belirtti.

Biblio Globus'un kurucusu Aleksandr Tugolukov da tur operatörünün müşterilerinin Rossiya havayolu şirketinin seferleriyle Türkiye'ye gönderileceğini söyledi.

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından Rusya vatandaşları için bu ülkeye uçuş yasağı getiren Rus havacılık ajansı Rosaviatsiya gece yarısı yaptığı açıklamada bu yasağı bugünden itibaren kaldıracağını duyurmuştu. Rus havayolu şirketi Rosaviatsiya da Türkiye için bilet satışlarını yeniden başlatmıştı.

'UÇUŞ YASAĞI TÜRKİYE'DEN GARANTİ ALINMASI SONRASI KALDIRILDI'

Rusya Ulaşım Bakanlığı'ndan bir yetkili ise TASS'a yaptığı açıklamada, Rosaviatsiya'nın, Türkiye'den Rusya vatandaşlarının bu ülke topraklarındaki ve havaalanlarındaki güvenliğine dair garantiler alınması ardından uçuşların yeniden başlatılmasına karar verdiğini söyledi.

Haberin Devamı