Gazete Vatan Logo

Rus Savunma Bakanı'ndan iddialı çıkış!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus ordusunun kritik öneme sahip meselelerde karar alma etkinliğinin son dönemlerde üç kat arttığını ifade etti.

Rus Savunma Bakanı'ndan iddialı çıkış!

Rusya Savunma Bakanlığı'nda Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Şoygu, "Ulusal savunma yönetimi merkezinin çalışmaları üst seviyelere çıktı. Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin 6.500 faaliyeti 24 saat boyunca izleniyor ve koordine ediliyor. Kritik öneme sahip meselelerde karar alma etkinliği üç kat arttı, veri işleme sisteminin özellikleri geliştirildi" dedi.

Suriye'deki deneyim göz önünde bulundurularak birliklerin ve silahların yönetimi için ortak sistem geliştirildiğini kaydeden Şoygu, bu sayede komutanların ve karargahın karar alma ve muharebe planlama süresinin kısaldığının altını çizdi.

"35 BİN İSYANCIYI ÖLDÜRDÜK"

Şoygu, Rus hava güçlerinin Suriye'de Eylül 2015'ten beri düzenlediği hava operasyonlarında terörist gruplara ait 725 eğitim kampı, 405 mühimmat imalathanesi ve 1500 parça cephanenin imha edildiğini kaydetti.

Operasyonlarda 204 saha komutanı dahil olmak üzere 35 bin militanın öldürüldüğünü ekleyen Şoygu'nun aktardığına göre, bu süre içerisinde yaklaşık 9 bin militan silahlarını bıraktı. Ayrıca Şoygu, Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarının terörizmin bölgede yayılmasının durdurulmasına, ülkenin bölünmemesine ve 'renkli devrimler zincirinin kırılmasına' yardımcı olduğunu vurguladı. Şoygu, Rus hava güçlerinin operasyonların başlamasından önce kendilerine verilen temel görevleri yerine getirdiğini belirtip "Rus hava güçleri bu ülkede terörle mücadelenin gidişatını ciddi biçimde değiştirdi" dedi. Şoygu operasyonlar sırasında Suriye'de 12 bin 360 kilometrekare genişliğindeki bir alanın militanlardan kurtarıldığını da paylaştı.

Haberin Devamı