Gazete Vatan Logo

Penguenler evrim teorisini çürütüyor mu?

Amerika'da gişe rekorları kıran "İmparator'unyürüyüşü" belgeselinin evrim teorisini çürüttüğüiddia ediliyor. Belgeselde anlatılan İmparatorpenguenleri tek eşli ve ahlaki değerlere sahip

ABD'de 70 milyon dolar hasılat yapan "İmparator'un Yürüyüşü" adlı belgeselde penguenlerin, insanlar gibi ahlaki değerlere ve aile kavramına sahip olduğu gösteriliyor. Penguenler zorlu yaşam şartlarına rağmen, eşlerini terk etmiyor. Dişi yumurtladıktan sonra erkek penguen, yumurtayı kesesinde taşıyarak sıcak kalmasını sağlıyor. Dişi bu sırada tam 110 kilometre yol katederek, 2 ay boyunca eşi ve doğacak yavrusu için yiyecek arıyor. Bu süre içinde de ne erkek ne de dişi kesinlikle 'tek eşlilik' kuralını bozmuyor.

Christian Science Monitör ve National Review gibi muhafazakar yayın organları, 'İmparator penguenleri'nin sadakat ve ahlak temeline dayanan yaşam tarzını, Tanrı'nın varlığının en büyük kanıtı olarak yorumluyor: "Eğer evrim teorisi doğru olsaydı, penguenlerin üreme sistemleri, dünyaya daha çok yavru getirmelerini sağlayarak yaşamlarını kolaylaştırabilirdi. Bir yumurtayı sıcak tutmak için aylarca soğukta aç bilaç beklemezlerdi. Fakat penguenler, içgüdülerine bağlı kalarak tek eşli bir yaşamı seçti. Sadakat dolu yaşam biçimleri Tanrı'nın varlığını hissettiklerini gösteriyor. Bu da evrim teorisini çürütüyor."

Haberin Devamı