Gazete Vatan Logo

Merkel’e bir otobüs sığınmacı gönderdiler

Almanya’nın Lanshut Kasabası Belediye Başkanı Peter Dreier, sığınmacı politikasına tepki için Başbakan Merkel’in ofisine bir otobüs dolusu mülteci gönderdi.

Merkel’e bir otobüs sığınmacı gönderdiler

Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Landshut Kasabası’nın yöneticisi Peter Dreier, federal hükümetin sığınmacı politikasına kızgınlığını göstermek için Başbakan Angela Merkel’in başkent Berlin’deki ofisine bir otobüs dolusu sığınmacı gönderdi.Dreier Kasım ayında Şansölye’yi telefonla arayarak, “Almanya’nın 1 milyon sığınmacıyı kabul etmesi halinde bunların bin 800’ünün benim bölgeme gönderilmesi gerekiyor. Onları kabul ederim ama daha fazlası gelirse, otobüslerle Berlin’deki başbakanlık konutuna göndereceğim” demişti. Merkel ise Dreier’e, “Eğer otobüsleri bana gönderirsen, ben de onları, gerçekten, Yunanistan’a geri göndermek zorunda kalacağım. Ama oradan yine sana geri dönerler” yanıtını vermişti.

Merkel’e bir otobüs sığınmacı gönderdiler

Araçtan inmeyi reddettiler

Yaklaşık 7 saatlik bir yolculuğun ardından Berlin’e ulaşan 31 mülteci, yetkililerin kendilerini başka göçmen merkezlerine yerleştirme teklifini geri çevirdi. 2 saatlik tartışmanın ardından mülteciler Berlin dışındaki bir otele yerleştirildi. Yetkililer, mültecilerin dün sabah saatlerinde karayoluyla yeniden Landshut’a gönderildiklerini kaydetti. Almanya’ya geçtiğimiz yıldan bu yana giriş yapan mülteci sayısı 1.1 milyona ulaşmıştı. Köln kentinde yılbaşı akşamı yaşanan olaylardan göçmenlerin sorumlu tutulması, Merkel’in sığınmacı politikasına kamuoyu tepkisinin artmasına yol açmıştı.

Haberin Devamı

‘Sonu görünmüyor’

Mültecilerle birlikte Berlin’e gelen Dreier gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sığınmacı dalgasının sonu görünmüyor. Kentimizde sığınmacıları barındırabileceğimiz iyi tesislerinin kapasiteleri hızla tükeniyor. Maalesef henüz yeni evler inşa edildiğini de görmüyorum” dedi.

Merkel’e bir otobüs sığınmacı gönderdiler

‘Haberimiz olmadı’

Alman basınında çıkan haberlere göre Dreier’in Berlin’e götürdüğü mültecilerin, Merkel’i protesto için götürüldüklerinden haberleri yoktu. Sığınma başvuruları kabul edilmiş olan 31 mülteciye, Berlin’deki akrabalarını ziyaret hakkı verildiği söylendi.Lanshut Kasabası yetkilileri ise göçmenlerin yolculuk için gönüllü olanlar arasından seçildiğini söyledi.