Gazete Vatan Logo

İsrailli bakandan skandal Erdoğan paylaşımı! Türkiye düşmanlığında birleştiler

İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saddam Hüseyin'in yan yana fotoğraflarını paylaştığı mesaja Ankara jet yanıt verdi, krizi yerel ve uluslararası medya ilk sayfadan sunuyor.

İsrailli bakandan skandal Erdoğan paylaşımı! Türkiye düşmanlığında birleştiler

İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgal ettiği savaşta bu hafta onuncu ay dolarken, topyekun bir savaşın korkusu iyiden iyiye yayılıyor. Hizbullah, İsrail misillemesi beklenirken Lübnan ve Suriye'deki mevzilerini boşalttı.

ANKARA'DAN JET YANIT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yaptığı açıklamada İsrail'e seslendi ve "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" dedi.

Erdoğan'ın Rize'den yaptığı açıklamaya İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz X sosyal medya hesabından skandal bir yanıt verdi. Erdoğan'ın Rize'den yaptığı açıklamaya İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz X sosyal medya hesabından skandal bir yanıt verdi. Erdoğan ile Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in fotoğraflarını yan yana kullanan Katz, Erdoğan'ın İsrail'e saldırı düzenleme tehdidinde bulunduğunu ve Saddam'ın yolundan gittiğini yazıp iftira ve hakaret içeren bir paylaşım yaptı.

Israel Katz'ın skandal mesajına Ankara'dan jet yanıt verildi, Dışişleri Bakanlığı X hesabından "Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz" dedi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da sosyal medya hesabından "Cumhurbaşkanımız insanlık vicdanının sesi olmuştur. Bu haklı sesi bastırmak isteyen, başta İsrail olmak üzere uluslararası siyonist çevreler büyük bir telaş içindeler. Tarih bütün soykırımcılar ve destekçileri için aynı şekilde sonuçlanmıştır" mesajını paylaştı.

Haddini aşan İsrail Dışişleri Bakanı'na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve diğer kabine üyeleri de tepki gösterdi.

YEREL VE ULUSLARARASI MEDYA İLK SAYFADAN VERİYOR

Ankara ve Tel Aviv arasında bir gecede artan gerilim, hem uluslararası medyada hem de İsrail medyasında geniş şekilde yer buldu. Al Jazeera, canlı blog sayfasında 'Gerilim tırmanırken Türkiye Netanyahu'yu Hitler'le kıyaslıyor' başlığını kullandı. Uluslararası televizyon, Ankara ve Tel Aviv arasında bir laf dalaşı yaşandığı yorumunu yapan yaptı.

Haberin Devamı

Jerusalem Post gazetesinin ilk sayfasında bugün birçok Erdoğan haberi var. 'Erdoğan İsrail'i tehdit ediyor', 'Erdoğan'dan İsrail'e üstü kapalı tehdit' gibi başlıkları tercih eden Jerusalem Post, İsrail ve Hollandalı siyasetçilerin tepkilerin ise hakaret içeren bir başlıkla sundu.

Times of Israel gazetesi 'Erdoğan'ın İsrail'i işgal etme tehdidinde bulunmasından sonra Türkiye yeniden 'soykırımcı Netanyahu'yu Hitler'le karşılaştırıyor' başlığını seçti. Gazete ayrıca İsrail muhalefet lideri Yair Lapid'in Türk liderin sözlerini kınadığını ve Erdoğan'ın Orta Doğu için bir tehlike olduğunu söylediğini yazdı.

'Erdoğan'ın tehditlerinde ciddi bir tırmanış' diyen Yediot Ahronot gazetesi, Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders'in Türkiye'yi hedef alan sözlerini 'NATO'dan atın' başlığıyla ilk sayfasına taşıdı.

Maariv gazetesi 'Ciddi bir suçlama-Türk Dışişleri Bakanlığı tehdit ediyor: Netanyahu'nun sonu Hitler gibi olacak' başlıklı haberinde, Ankara ve Tel Aviv'in Eylül 2023'te ilişkileri normalleştirmek için adım attığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Israel Hayom gazetesinin manşeti 'Erdoğan: Türkiye İsrail'i işgal edebilir' oldu, haberin spotunda Türkiye Cumhurbaşkanı'nın tehditlerinde beklenmedik bir artış görüldüğü yorumu yapıldı.