Gazete Vatan Logo

İsrail'den siber saldırı! Çağrı cihazları aynı anda patladı

İsrail, Lübnan’daki çağrı cihazlarına sızıp eş zamanlı bir dijital saldırı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, çağrı cihazlarının patlaması sonucu ülke genelinde 8 kişi hayatını kaybettiğini, 2800 kişi yaralandığını açıkladı.

İsrail'den siber saldırı! Çağrı cihazları aynı anda patladı

Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad gerçekleştirdiği basın toplantısında, çağrı cihazlarının patlatılması sonucu 8 yaşındaki 1 çocuk da dahil olmak üzere 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 750 kişinin yaralandığını ifade etti. Bakan Abiad, yaralılardan 200'den fazlasının durumunun kritik olduğunu aktardı. Güneydeki hastanelerin kapasitelerini aştığını belirten Abiad, yaralıların ülkenin farklı noktalarındaki hastanelere sevk edilmesi için çalıştıklarını söyledi. Abiad, yaralanmaların çoğunluğunun yüz veya kollarda, bazılarında ise karında olduğunu kaydetti.

"İSRAİL TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ"
Hizbullah Hareketinden yapılan açıklamada ise saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Sivilleri de etkileyen, çok sayıda şehit ve yaralanmaya yol açan bu suç niteliğindeki saldırıdan tamamen İsrail'i sorumlu tutuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Lübnan Enformasyon Bakanı Ziad Makari de saldırıdan dolayı İsrail'i kınadıklarını, Birleşmiş Milletler (BM) ile temasa geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

İsrailden siber saldırı Çağrı cihazları aynı anda patladı

 

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 2800 KİŞİ YARALANDI

Lübnan Sağlık Bakanlığı: Çağrı cihazlarının patlaması sonucu ülke genelinde 8 kişi hayatını kaybetti, 2800 kişi yaralandı

İRAN'IN BEYRUT BÜYÜKELÇİSİ YARALANDI

İran’ın Beyrut Büyükelçisi Mojtaba Amani, başkent Beyrut’ta siber saldırıyla çağrı cihazlarının patlaması sonucu yaralandı. İran’ın Beyrut Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Büyükelçi Mojtaba Amani, hafif yaralandı ve genel durumu iyi” ifadeleri kullanıldı.

ACİL TOPLANTI

İsrailli üst düzey güvenlik yetkililerinin, İsrail’in Lübnan’daki çağrı cihazlarına sızıp patlatmasının ardından artan gerilim nedeniyle "acil toplantıya" çağrıldığı aktarıldı.

Haaretz gazetesinde yer alan haberde, Lübnan'daki patlamaların ardından İsrail hükümetinin "acil toplantı" istediği belirtildi.

Bu doğrultuda üst düzey güvenlik yetkililerinin hükümet yetkilileriyle "acil toplantıya" çağrıldığı ifade edildi.

Tel Aviv'de yapılacak toplantının İsrail’in Lübnan’daki çağrı cihazlarına sızıp patlatmasının ardından artan gerilim ve Hizbullah'ın olası misillemesini görüşmek için yapılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Öte yandan İsrail'in resmi televizyonu KAN, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın bazı üst düzey güvenlik yetkilileriyle Tel Aviv'deki İsrail ordusuna ait merkezde görüştüğünü aktardı.