Gazete Vatan Logo

İsrail Gazze'de sahra hastanesini bombaladı! En az 31 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze’ye saldırılarının 295’inci gününde daha önce güvenli bölge ilan ettiği Han Yunus’a saldırı düzenleneceğini açıklayarak Gazzelileri bir kez daha yerinden ediyor. Telefonlara yollanan sms ve ses mesajlarıyla duyurulan tahliye emrinde bölgeye çok şiddetli saldırılar düzenleneceği duyuruldu. Filistinliler Han Yunus'tan kaçarken sahra hastanesini bombalayan İsrail 31 kişiyi katletti.

İsrail Gazze'de sahra hastanesini bombaladı! En az 31 kişi hayatını kaybetti

İsrail bu sabah erken saatlerde Han Yunus için yeni bir tahliye emri vermiş, bölgedeki Hamas hedeflerine şiddetli saldırılar yapacağını duyurmuştu.

Filistinliler Han Yunus'tan kaçmaya çalışırken İsrail Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenledi.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr Belah kentinde bulunan Hadice Okulundaki sahra hastanesini bombalaması sonucu 31 Filistinli öldü, onlarca kişi yaralandı.

Han Yunus için yeniden tahliye emri: Çok sert şekilde saldıracağız!

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta sürdürdüğü saldırılar nedeniyle yaklaşık 182 bin Filistinli yerinden edilmişti. İsrail ordusu bu sabah erken saatlerde bir tahliye emri daha yayınladı.

İsrail ordusu, Han Yunus'un güney bölgelerine yönelik son toplu tahliyeyi SMS, telefon aramaları, kaydedilmiş sesli mesajlar ve Arapça medya yayınları aracılığıyla duyurdu.

GÜVENLİ ALAN DEYİP GEÇEN HAFTA VURMUŞLARDI

Tahliye emri, geçen hafta savaşın yıkıma uğrattığı güney kentinin doğu bölgelerinin boşaltılmasının ardından geldi ve tahminen 180,000 Filistinliyi dört gün içinde ve çok az eşyayla kaçmak zorunda bıraktı.

Haberin Devamı

IDF son emrinde Han Yunus'ta “terör örgütüne karşı güçlü bir şekilde hareket edileceğini” söyledi ve Hamas'ı “Gazze sakinlerini canlı kalkan olarak” kullanmakla suçladı.