Gazete Vatan Logo

İsrail askerleri o evi kuşattı!

İsrail askerlerinin, sinagog saldırısını düzenlediği iddia edilen 2 Filistinlinin Doğu Kudüs'teki evlerini kuşattığı belirtildi.

İsrail askerlerinin, sinagog saldırısını düzenlediği iddia edilen 2 Filistinlinin Doğu Kudüs'teki evlerini kuşattığı bildirildi.

Görgü tanıkları, Doğu Kudüs'ün Cebel el-Mükebber semtinin onlarca İsrail askeri tarafından kuşatıldığını aktardı.



İsrail radyosunun haberinde ise saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Gassan ve Adiy Abu Cebel isimli iki kuzenin, sinagogun yanındaki bakkalda çalıştığı bilgisine yer verildi.

İsrail emniyetinden daha önce yapılan açıklamada, Kudüs'teki Sinagog saldırısında 4 İsraillinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı, saldırıyı düzenleyen 2 kişinin ise polisler tarafından vurularak öldürüldüğü belirtilmişti.



Öte yandan Kudüs'te önceki gün, bir İsrail otobüs firmasında şoför olarak çalışan Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni (32), araçta asılı halde ölü bulunmuştu. İsrail polisinin kısa sürede olayı ''intihar'' olarak açıklaması tepkilere neden olmuş, Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğunun görüldüğü kaydedilmişti.

Haberin Devamı