Gazete Vatan Logo

İran'da seçimler ikinci tura kaldı! Türk aday Pezeşkiyan fark attı

İran'daki cumhurbaşkanı seçiminde adaylardan hiçbiri yüzde 50'yi geçemeyince en çok oy alan reformist Pezeşkiyan ile muhafazakar Said Celili, ikinci tura kaldı.

İran'da seçimler ikinci tura kaldı! Türk aday Pezeşkiyan fark attı

İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin 19 Mayıs'ta helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından bir yıl öne alınan cumhurbaşkanlığı seçimleri dün yapıldı. Reformist aday Mesud Pezeşkiyan, muhafazakar adaylar Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Said Celili ve eski İçişleri Bakanı Mustafa Purmuhammedi yarıştığı seçimlerde 2 aday son dakikada adaylıktan çekildi.

OY VERME İŞLEMİ 3 DEFA UZATILDI

İran İçişleri Bakanlığı Seçim Merkezi Sözcüsü Muhsin İslami, yerel saatle 08.00'de başlayan ve 18.00'de sona ermesi gerekirken üç defa uzatılan oy kullanma süresinin dün gece 24.00'te sona erdiğini duyurdu. İslami, 24.00 itibarıyla seçim merkezlerinin kapılarının kapatıldığını ve yalnızca içeride kalanların oy vermeye devam edeceğini söyledi. İranlı yetkili, sandıkların açılarak oy sayımına başlanacağını duyurdu.

SEÇİM İKİNCİ TURA KALDI

Seçim sonuçlarına dair ilk verilerin gece yarısı yayınlandı ve Mesud Pezeşkiyan'ın yarışı önde götürdüğü açıklandı.

Haberin Devamı

Az önce gelen açıklama ile seçimin ikinci tura kaldığı açıklandı. İkinci turda en çok oy alan reformist Pezeşkiyan ile muhafazakar Said Celili yarışacak