Gazete Vatan Logo

İngiltere Calais’te duvar inşa edecek

İngiltere Calais’te duvar inşa edecek

İngiltere, Fransa’nın İngiltere’ye geçiş noktası olan liman kenti Calais’de, sığınmacıların geçişini engellemek için 1 kilometre uzunluğunda duvar inşa edileceğini duyurdu. İngiltere Göçten Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Robert Goodwill, konuya ilişkin İngiliz Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, duvarın 17 milyon Sterlin’lik Anglo-Fransız güvenlik paketi çerçevesinde inşa edileceğini belirtti.

Duvarın, Fransa’dan İngiltere’ye giden tırlara ve kamyonlara saklanarak İngiltere’ye ulaşmaya çalışan sığınmacıları engelleme çalışmaları kapsamında yapılacağını kaydeden Goodwill, “Tel örgüler çektik. İnsanlar halen geçiyor. Şimdi de duvar yapıyoruz. Bu büyük ve yeni duvarı, Fransızlarla yaptığımız 17 milyon Sterlin’lik paketin bir parçası olarak inşa etmeye başlayacağız. Daha yapacak çok şey var. Ayrıca Calais’de 200 tırlık bir alan için yatırım yaptık. Böylece (tırların) bekleyebilecekleri güvenli bir yerleri olacak” diye konuştu.

Duvarın inşasına bu ay içinde başlanması ve yıl sonundan önce tamamlanması öngörülüyor. 1,9 milyon Sterlin’e mal olacak duvarın 4 metre yüksekliğinde ve 1 kilometre uzunluğunda olması planlanıyor.

Haberin Devamı