Gazete Vatan Logo

Hizbullah'tan intikam saldırısı! İsrail'e Lübnan'dan yaklaşık 48 saat sonra ilk kez roket atıldı

Lübnan topraklarından yaklaşık 48 saat sonra ilk kez roketlerin atıldığı İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı.

Hizbullah'tan intikam saldırısı! İsrail'e Lübnan'dan yaklaşık 48 saat sonra ilk kez roket atıldı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki bazı bölgelerde atılan roketler nedeniyle sirenlerin çaldığı belirtildi.

Saldırıya ilişkin detay verilmezken, sosyal medyada Celile'nin batısındaki bir bölgede İsrail'e ait hava savunma sistemlerinin aktif hale geldiğini gösteren görüntüler paylaşıldı.

Bölgede hava savunma sisteminin roketleri imhası sırasında oluşan patlama sesleri duyulurken, resmi makamlardan can kaybı veya maddi hasar olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Öte yandan Lübnan basını, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Ramia ve Ayta eş-Şaab beldelerine topçu saldırısı düzenlediğini yazdı.

Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail ordusuna ait hava araçlarının öğleden sonra Lübnan'ın sınır hattında yer alan Şemaa beldesindeki bir evi hedef aldığını bildirmişti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Suriyeli bir ailenin ikamet ettiği evin hedef alındığı saldırıda 3 kişinin öldüğünü 5 kişinin de yaralandığını belirtmişti.

İSRAİL ORDUSU'NDAN HANİYE SUİKASTİ İÇİN YENİ AÇIKLAMA

İsrail ordusu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikasta uğradığı gece Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükür'ün hedef alındığı saldırı dışında Orta Doğu'da başka bir bölgeye saldırı düzenlemediklerini ileri sürdü.

Haberin Devamı

KASSAM TUGAYLARI ÇOK SAYIDA İSRAİL ASKERİNİN ÖLDÜRÜLÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinde ve güneyindeki Refah kentinde İsrail güçleri ve askeri araçlarını hedef alan saldırılarda çok sayıda askerin öldüğünü açıkladı.