Gazete Vatan Logo

Haniye suikastı için Devrim Muhafızları'ndan yeni açıklama: ABD destek verdi!

Gazze'de onbinler sivil ve çocuğu katleden İsrail, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye Tahran'da düzenlenen suikast sonrası bölgedeki gerilim hiç olmadığı kadar yüksek.

Haniye suikastı için Devrim Muhafızları'ndan yeni açıklama: ABD destek verdi!

Haniye’nin ölümüyle birlikte intikam yemini eden İran’ın İsrail’e saldırı hazırlığı yaptığı biliniyor. Haniye suikastında Mossad’ın parmağı olduğu iddia edildi. İran'ın israil'e yapacağı misilleme saldırısının tarihinin belirlendiği ve planı Hamney'in kendisinin yaptığı iddiaları ortalığı karıştırdı. İran Devrim Muhafızları Ordusu da Haniye suikastında kullanılan silahı açıkladı ve saldırıya ABD'nin destek verdiğini söyledi.

İSRAİL TULKERİM KENTİNE İKİNCİ KEZ SALDIRDI

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentindeki hava saldırısında4 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusunun insansız hava aracıyla (İHA) Tulkerim kentinde açık alandaki Filistinlilere düzenlediği saldırıda 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

HİZBULLAH İSRAİL HEDEFLERİNE SALDIRDI

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında bir Hizbullah mensubunun öldüğü bildirildi. Hizbullah Hareketi, resmi Telegram hesabından yazılı bir açıklama yayımladı.

Haberin Devamı

Açıklamada, güney Lübnan doğumlu Hizbullah mensubu Nezih Abd Ali'nin öldüğü belirtildi. Ayrıca İsrail'in sınır hattında yer alan yasa dışı yerleşim birimi Avivim ve Mitat'ın güdümlü füze ve uygun silahlarla, "Asi" askeri üssünün de topçu atışlarıyla vurulduğu ifade edildi.

İsrail ordusu ile 8 Ekim 2023'ten beri sınır hattında yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 389 oldu.

ABD SAVAŞ GEMİSİ HÜRMÜZ BOĞAZI'NDA

ABD İran'ın misilleme saldırı planlarına karşı İsrail'in savunmasını güçlendirmek üzere harekete geçti. ABD Savunma Bakanlığı'nın gerilimin artmasının ardından İsrail'in savunmasına yardımcı olmak amacıyla ek savaş uçakları ve donanma savaş gemileri göndermesinin ardından gözler bölgeye çevrildi. İsrail Ordu Radyosu, ABD'nin nükleer enerjili uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'in İran kıyılarından sadece 10 km (6,2 mil) uzaklıktaki Hürmüz Boğazı'na ulaştığını bildirdi

İRAN: HANİYE KISA MENZİLLİ BİR MERMİ İLE ÖDLÜRÜLDÜ

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin "odasının dışından gelen şiddetli bir patlama eşliğinde yaklaşık 7 kilogramlık savaş başlığına sahip kısa menzilli bir mermiyle" öldürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

'SALDIRYI ABD DESTEKLEDİ'

Devrim Muhafızları yaptığı açıklamada Haniye suikastının "Siyonist rejim tarafından planlanıp gerçekleştirildiğini" ve "suçlu ABD hükümeti" tarafından desteklendiğini söyledi.

Açıklamada Tahran'ın cevabının "sert ve uygun zaman, yer ve şekilde" olacağı belirtildi.