Gazete Vatan Logo

Erdoğan ve Miçotakis anlaştı! NATO zirvesi sonrası Yunan medyası manşetten verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Miçotakis'in NATO zirvesindeki görüşmeye yan yana yürüyerek gittiğini yazan Yunan basını, Ankara ve Atina'nın anlaşmaya vardığını belirtiyor.

Erdoğan ve Miçotakis anlaştı! NATO zirvesi sonrası Yunan medyası manşetten verdi

Henüz zirve yolunda yaptığı Gazze açıklamasıyla ses getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesinde Salı günü Macaristan Başbakanı Viktor Orban'la görüştükten sonra üç ülke başbakanıyla daha bir araya geldi. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Giorgio Melani'yle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi. İkili ilişkiler, bölgesel ve küresel konuların ele alındığı görüşmelerde, Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi de konuşuldu.

Yunan To Vima gazetesi, 'Yunanistan Başbakanı Kıbrıs görüşmelerini yeniden başlatma çağrısında bulunuyor' başlığıyla sunduğu haberde Erdoğan ve Miçotakis'in bir yıl içinde beşinci kez bir araya geldiğine vurgu yaptı. Ethnos gazetesi Washington'daki randevuya dair birçok habere yer verdi, Türk-Yunan ilişkilerindeki sakin suların önümüzdeki dönemde de korunacak gibi göründüğü yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunan Başbakan Miçotakis'in NATO zirvesinin gerçekleştiği salondan birlikte çıkıp yan yana yürüyerek görüşmeye geldiğini öne çıkaran Ethnos, liderlerin Eylül ayında bir kez daha buluşacaklarını yazdı.

Haberin Devamı

Kathimerini gazetesi ilk sayfasından 'Ege'de sakin sular uzatılıyor' derken, Türk ve Yunan liderlerin 55 dakika görüştüğünü kaydetti ve randevunun 'yapıcı' olarak nitelendirildiğini aktardı. Erdoğan ve Miçotakis'in ticaret hacmini ikiye katlamak için anlaşmaya vardığını vurgulayan Kathimerini, pozitif atmosferde geçen görüşmeye iki ülkenin dışişleri bakanlarının katıldığını vurguladı. Ta Nea ise bugün manşetinden Erdoğan ve Miçotakis'in fotoğraflarını yayınladı, iki liderin sükunet iklimi ve Eylül ayındaki görüşme için anlaşmaya vardığını yazdı. Skai televizyonu ise internet sitesinin manşetinde 'Kıbrıs sorununu göz önünde bulundurarak Türkiye ile 'sakin sular', Kuzey Makedonya ile çalkantı' dedi.

İSRAİL'DE SES GETİRDİ

İsrail basınından Jerusalem Post ve Maariv gazeteleri, Kiryakos Miçotakis'in gündeme getirdiği Kıbrıs müzakerelerinin yenilenmesi çağrısını sayfalarına taşıdı.

Haberin Devamı