Gazete Vatan Logo

Dünyanın ilk özel uzay istasyonu otel konforuna sahip olacak

Özellikle son dönemde iki NASA astronotunun UUİ'de mahsur kalmasının ardından, ortamın ne denli bunaltıcı olduğu daha da göz önünde. UUİ'de yaşayanlar, telefon kulübesi büyüklüğünde alanlarda uyuyor, vakumla çalışan tuvaletler kullanıyor ve Dünya'ya dönene kadar aynı iç çamaşırlarını giymek zorunda kalıyor.

Dünyanın ilk özel uzay istasyonu otel konforuna sahip olacak

Ancak bu durum yakın zamanda değişecek gibi görünüyor. Çünkü önümüzdeki sene fırlatılmaya hazırlanan bir özel uzay istasyonu, UUİ'nin yanında neredeyse beş yıldızlı bir otel konforuna sahip olacak.

Haven-1 isimli uzay istasyonu, çift kişilik yatakları, teknoloji harikası spor aletleri ve ahşap kaplama tasarımıyla oldukça şık.

Amerikan uzay şirketi Vast'ın üreteceği Haven-1, dünyaca ünlü tasarımcı Peter Russell-Clarke'ın tasarımıyla üretilecek. Daha önce Apple ile de çalışan tasarımcı, bu istasyon hakkında şöyle diyor: "Sıfır yerçekiminde yaşayan astronotlar benzersiz tasarım zorlukları ortaya çıkarıyor. Hem yüksek verimlilikte hem de doğal olarak rahatlatıcı bir ortam yaratmak tamamen yeni sonuçlara neden oluyor. Haven-1'in iç mekanları daha önce benzeri görülmemiş, hassas bir şekilde tasarlanmış ve sakinlerinin mekan içinde üretici olmasını sağlamak için hassas bir şekilde tasarlandı."

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ