Gazete Vatan Logo

Donetsk’te ölüm havadan geliyor!

Ukrayna’da ordunun Donetsk havaalanını geri almak için başlattığı hava destekli operasyonda 50’si sivil en az 100 kişi hayatını kaybetti

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk şehrinde, silahlı Rus yanlılarının havaalanını işgal etmesinden sonra ordunun başlattığı operasyon aralıksız devam ediyor. Ayrılıkçıların liderlerinden Denis Puşilin, hafta başından bu yana devam eden operasyonlarda 100 civarında ölü ve çok sayıda yaralı bulunduğunu öne sürdü. Puşilin, ölenlerin 50 kadarının kentin silahlı savunma gücüne bağlı kişiler olduğunu, 30 ile 50 arasında da sivil kaybın bulunduğunu kaydetti.

Keskin nişancı ateşi

Silahlı ayrılıkçıların büyük bölümünün, Ukrayna ordusuna ait helikopterlerden atılan roketlerle can verdiği belirtilirken, kent merkezindeki kayıpların çevreden açılan keskin nişancı ateşinden kaynaklandığı vurgulandı. Puşilin, çatışmaların kent merkezinde de sürdüğünü, bu nedenle sokaklardaki cesetlerin kesin sayısını belirleyemediklerini vurguladı.

Türk gözlemci kayıp

Donetsk bölgesinde rutin devriye görevindeyken ortadan kaybolan dört Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcisinden birinin Türk olduğu bildirildi. Kayıp diğer AGİT üyelerinin de Estonyalı, İsviçreli ve Danimarkalı olduğu ifade edildi, ancak gözlemcilerin isimleri verilmedi.

Haberin Devamı