Gazete Vatan Logo

Bakana hapis yolu gözüktü!

Yolsuzluk iddiasıyla görevinden alındı

Rus savunma bakanı eşinden ayrılınca oligark kayınpeder bastırdı ve soruşturma açıldı. Bakan yolsuzluk iddiasıyla görevinden alındı.

Rusya’da 2008’den beri Savunma Bakanlığı koltuğunda oturan Anatoly Serdyukov, ülkenin en büyük şirketinin başkanı kayınpederini karşısına alınca her şeyini kaybetti. Vergi dairesinde memurken, Gazprom’un başkanı Victor Zubkov’un tek kızı Yulia ile evlenmesinin ardından önce vergi dairesinin başına, ardından da Savunma Bakanlığı’na kadar yükseldi. Putin’in en sadık adamlarından biri olan Serdyukov’un özel hayatında yaptığı değişiklik, koşarak tırmandığı siyasi kariyerini de bir kaç ay içinde yerle bir etti. Geçen yıl eşi Yulia’dan ayrılan Serdyukov, daha boşanmadan Savunma Bakanlığı arazilerinin satışından sorumlu Evgenia Vasileva (32) ile aşk yaşamaya başladı.

Putin görevden aldı

Akabinde askeri araştırma komisyonu, bakanlıktan ayrılan Vasileva hakkında “askeri malvarlıklarının satışında yolsuzluk” soruşturması açtı. Bakanlığı 100 milyon dolar zarara uğratmakla suçlanan Vasileva’nın evine yapılan baskında, 300 bin dolar ve 10 milyon dolarlık mücevhere el konuldu. Baskında Serdyukov’un Vasileva’nın evinden çıkması, yolsuzluk soruşturmasında hedef haline gelmesine neden oldu. Devlet Başkanı Vladimir Putin, Serdyukov’u görevden aldığını açıkladı. Putin adil soruşturmanın sağlanması için Serdyukov’u görevden aldığını belirterek “Gerekli şartların sağlanması gerekiyordu” dedi. Putin, Serdyukov’un yerine Moskova Bölge Valisi Sergey Şoygu’yu bu göreve getirdi. Şimdi Serdyukov da sorgulanacak.

Haberin Devamı