Gazete Vatan Logo

Avrupa yanıyor!

Dünya çapında iklim uzmanları ‘iklim değişikliği’ konusundaki uyarılarını sürdürürken İngiliz Daily Mail gazetesi ‘Cehennem Kadar Sıcak’ başlığıyla Avrupa’nın çeşitli kentlerinden fotoğraflar yayınladı.

Avrupa yanıyor!

Dünya çapında iklim uzmanları ‘iklim değişikliği’ konusundaki uyarılarını sürdürürken İngiliz Daily Mail gazetesi ‘Cehennem Kadar Sıcak’ başlığıyla Avrupa’nın çeşitli kentlerinden fotoğraflar yayınladı. Güney Avrupa’da sıcaklık 43 dereceyi bulurken, çeşitli kentlerde sıcak kaynaklı orman yangınlarına dikkat çekildi. İtalya’da halkın ‘Lucifer’ (şeytan) adını verdiği sıcaklarda ise halkın 15’inin hava koşullarına bağlı nedenlerle hastanenin acil servislerine müracaat ettiği belirtildi.

İstanbullu’ya sıcaklık uyarısı

Geçtiğimiz hafta aniden dolu, yağışlı hava ve sel ile karşılaşan İstanbul’a bu hafta sonu ise yoğun bir sıcak hava dalgasının gelmesi bekleniyor. Hissedilen sıcaklığın 45 dereceyi bulması beklenirken, kalp hastaları, diyabet hastaları gibi kronik rahatsızlıkları bulunanların dışında sağlıklı insanlar da risk altında. Uzmanlar, şehirlerde yeşil alanların da azalması ile havada taşınan oksijenin azaldığını ve bunun da kronik yorgunluklara neden olduğunu belirtiyor.

Bu kez Eskişehir

Haberin Devamı

Eskişehir’de öğleden sonra başlayan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, sürücüler zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalananlar, iş yerlerine sığınırken, bazı kent sakinleri de su birikintilerinin üzerinden atlayarak geçmeye çalıştı. Çarşı esnafı, iş yerlerinin çevresinde biriken suları temizlerken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri de vidanjör yardımıyla rögarları açtı.