Gazete Vatan Logo

3. Dünya Savaşı Hakan Fidan açıklaması! Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı, Güney Kore, ABD ve Japonya ile 3. Dünya Savaşı çıkacak mı?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'deki katliamları ve Rusya-Ukrayna savaşının 3. Dünya Savaşı'na yol açabileceğini söyledi. "Dünya bu senaryoyu ciddiye almalı, böyle bir risk var" dedi. Bakan Fidan, Netanyahu hükümetinin, Hamas'ı bahane ederek Filistin işgalini meşrulaştırmak istediğini de söyledi. İsrail, İran, Lübnan, ABD, Rusya, Çin ve Kuzey Kore arasında karşılıklı tehditler “3. Dünya Savaşı mı çıkıyor?” sorusunun sorulmasına yol açtı. Peki, 3. Dünya Savaşı çıkar mı?

3. Dünya Savaşı Hakan Fidan açıklaması! Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı, Güney Kore, ABD ve Japonya ile 3. Dünya Savaşı çıkacak mı?

Güney Kore, ABD ve Japonya'nın, "iş birliğini güçlendirmek ve Kore Yarımadası dahil Hint-Pasifik'te barış ve istikrarın korunması" amacıyla çoklu alanlarda ortak askeri tatbikata başladığı bildirildi. Bu hamle savaş ihtimalini gündeme getirirken, Hakan Fidan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar gündeme geldi. Peki, 3. Dünya savaşı çıkar mı, ne zaman 3. Dünya Savaşı çıkacak?

GÜNEY KORA, ABD VE JAPONYA'DAN ORTAK ASKERİ TATBİKAT

Yonhap'ın Güney Kore Genelkurmay Başkanlığının açıklamasına dayandırdığı haberine göre askeri tatbikatın 3 gün sürmesi planlanıyor.

Ülkenin güneyindeki Jeju Adası açıklarında Güney Kore, ABD ve Japonya'nın katılımıyla düzenlenen tatbikatta Amerika'nın USS Theodore Roosevelt uçak gemisi dahil çeşitli savaş gemileri ve hava araçları yer alıyor.

Balistik füze ve hava savunması, arama kurtarma gibi çeşitli alanlara odaklanılacağı ifade edilen tatbikatla, "üç ülkenin iş birliğini güçlendirmesi ve Kore Yarımadası dahil Hint-Pasifik'te barış ve istikrarın korunması" hedefleniyor.

Haberin Devamı

Bakan Fidan, Habertürk canlı yayınında dış politika gündemini değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilerleyen günlerde Putin ile Kazakistan’da bir araya gelme ihtimalinin olduğuna işaret eden Fidan, Rusya'yla ilişkilerde şu anda özellikle Suriye, Ukrayna, ikili işbirliğinde enerji konuları, ticaret hacmiyle ilgili meseleler ve Rusya'daki Türk firmaların durumunun fevkalade önemli olduğunu vurguladı.

Fidan, Çin ve Rusya seyahati sırasında, savaş başka bir ülkeye sıçramasa da giderek savaş üzerinde dünyadaki bölünmenin arttığını gördüğünü aktararak, "Çin, Rusya, Kore, İran, bunlar artık bir diyalog partneri olmanın ötesinde artık dayanışmaya doğru, daha böyle yapısal bir ortaklığa doğru gidiyorlar. Tabii, bu aslında savaşın meydana getirdiği bir yaygınlaşma" diye konuştu.

3. Dünya Savaşı konuşulmaya başlarken Asya Pasifik’ten kritik bir hamle geldi. Güney Kore, ABD ve Japonya, 3 günlük ortak askeri tatbikata başladıklarını bildirdi.

Güney Kore, ABD ve Japonya'nın, "iş birliğini güçlendirmek ve Kore Yarımadası dahil Hint-Pasifik'te barış ve istikrarın korunması" amacıyla çoklu alanlarda ortak askeri tatbikata başladığı bildirildi.

Haberin Devamı