Sağlık Bakanlığı atama ve kura sonuçları 2020 belli oldu, 9 kadro boş kaldı! Sağlık Bakanlığı 9 kadronun atama sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KPSS 2020/5 sorgulama…
Sağlık Bakanlığı atama ve tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından erişime açılan Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı yerleştirme sonuçları belli olurken, 17 bin 991 kadroya personel yerleştirildiği, 9 kişilik kadronun da boş kaldığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan atama sonuçlarına göre, boşta kalan 9 kişilik kadroyla perfüzyonist kadrosu oldu. Sağlık Bakanlığı atama sonuçları 2020...
KPSS 2020/5 Sağlık Bakanlığı personel alımı atama ve tercih sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yayımlandı. Sağlık Bakanlığı tercih sonuçları hakkındaki sayısal bilgilere göre 179 bin 373 kişi tercih yaptı, lisans düzeyindeki 45 bin 347 kişi tercihlerini tamamladı, 9 kişilik kadro ise boş kaldı. Ortaöğretim alanında 58 bin 453 kişinin tercih yaptığı KPSS 2020/5 için 3 bin 27 kişilik kontenjanın tamamına yerleştirme gerçekleşti. Yerleştirmenin tamamlandığı bir diğer alan ise Ön Lisans oldu. Ön Lisans alanında 75 bin 573 kişi tercihlerini gerçekleştirdi. Buna göre 3 bin 287 kişilik kontenjanın tamamı doldurulmuş oldu.
KPSS 2020/5 TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA
KPSS-2020/5 Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları açıklandı. 26 Mart 2020 – 01 Nisan 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2020/5 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.
BOŞ KALAN 9 KONTENJAN HANGİSİ?
363756806 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ADANA ÇUKUROVA DEVLET HASTANESİ - ADANA - SB-TAŞRA PERFÜZYONİST 1 kişi
372797706 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ - ADIYAMAN - SB-TAŞRA PERFÜZYONİST 1 kişi
389945018 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI AKSARAY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ - AKSARAY - SB-TAŞRA PERFÜZYONİST 1 kişi
350550115 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TATVAN DEVLET HASTANESİ - BİTLİS - SB-TAŞRA PERFÜZYONİST 1 kişi
345952716 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ MENGÜCEK GAZİ EAH - ERZİNCAN - SB-TAŞRA PERFÜZYONİST 1 kişi
360625609 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ - ISPARTA - SB-TAŞRA PERFÜZYONİST 1 kişi
389945310 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA
HASTANESİ - NİĞDE - SB-TAŞRA PERFÜZYONİST 1 kişi
317753010 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ - ORDU -
SB-TAŞRA PERFÜZYONİST 1 kişi
334898412 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SBÜ SAMSUN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ - SAMSUN - SBTAŞRA PERFÜZYONİST 1 kişi
PERFÜZYONİST NE İŞ YAPAR?
2011 yılında resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kanuna göre; Perfüzyonist,Perfüzyon alanında LİSANS eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer LİSANS eğitimleri üzerine PERFÜZYON alanında yüksek lisans yapan; kalp ve/veya büyük damarlarda yapılacak müdahelelerde ilgili uzman tabibler gözetiminde kalp akciğer makinasını kullanarak beden dışı kan dolaşımını yöneten sağlık meslek mensubudur.
PERFÜZYONİST'İN GÖREVLERİ
İlgili uzman hekimlerle işbirliği yaparak;
Kalp-akciğer makinasını yönetir.
Ekstrakorporeal dolaşım ekipmanını yönetir.
Kardiyopulmoner bypass ve ekstrakorporeal dolaşım sırasında hastanın fizyolojik parametrelerini takip eder ve gerekli girişimlerde bulunur.
Miyokardın korunmasıyla ilgili gerekli işlemleri (kardiyopleji uygulaması) yapar.
Hemofiltrasyon-ultrafiltrasyon ve aferez uygulamalarını yapar.
Antikoagülasyonun monitörizasyonu, analiz edilmesi ve gereken girişimlerin yapılmasını sağlar.
Terapötik hipotermi-hipertermi uygulamaları, termojenik lavaj ve vucüt sıcaklığı regülasyonu yapar.
Ekstrakorporeal dolaşım ekipmanı üzerinden kan ürünleri transfüzyonu, gerekli medikasyon ve anestezik ajanların uygulamasını yapar.
Ototransfüzyon, cell saver uygulamasını yapar.
İzole organ ve ekstremite perfüzyonunun yapılmasını, kemoterapötiklerin ve hücresel tedavilerin verilmesini sağlar.
Gerektiğinde donör doku ve organlarının korunmasına yardımcı olur.
Ekstrakorporeal membran oksijenasyon (ECMO) ve kısa, orta ve uzun dönem ventriküler destek cihazlarının yönetimini yapar.
İntravasküler membran oksijenasyon yönetimini yapar.
Kan gazları ve kan biyokimyasnın monitörizasyonu, analiz edilmesi ve gerekli girişimlerin yapılmasını sağlar.
Preoperatif hasta hazırlığı ve operasyon sonrası mortalite ve morbidite toplantılarına aktif olarak katılır.
Gerektiğinde trombosit jel üretimini yapar.
Ekstrakorporeal dolaşım fonksiyonlarının sağlanması için gerekli malzeme ve tekniğe hekimle konsülte ederek karar verir.
Ekstrakorporeal dolaşım desteğinde olan hastanın transportunda destek sağlar.
Ekstrakorporeal dolaşım sistemleri ve hasta dolaşımıyla ilgili hasta kayıtlarını tutar.
Ekstrakorporeal dolaşım sistemleriyle ilgili olarak perfüzyonist, perfüzyonist adayları ve diğer tıbbi personelin eğitimine ve yeterlilik/performans değerlendirmesine destek verir.
Kalite kontrolü çalışmalarında rol alır.
Mesleki gelişimini sağlamak amacıyla alanıyla ilgili bilimsel etkinliklere katılır, bilimsel yayınları izler ve değerlendirir.
Profesyonel etik kurallarına uyar.
Hasta haklarına duyarlılık gösterir.