Türk Standardları Enstitüsü (TSE) en az lise mezunu 61 personel alacak! İşte başvuru şartları!
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) duyurdu! 61 sözleşmeli personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, 32 mühendis, 2 tekniker, 8 memur, 1 koruma ve güvenlik görevlisi ve 18 odacı (hizmetli) kadrolarından personel alınacak. Başvurular Kariyer Kapısı üzerinden alınacak. Peki, TSE personel alımı başvurusu nasıl yapılır? TSE personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
TSE duyurdu! Sözleşmeli personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, en az lise mezunu 65 personel alınacak. Başvurular 12 Ekim’de tamamlanacak. Peki, TSE personel alımı başvurusu nasıl yapılır? TSE personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
TSE PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Adaylar başvurularını Kariyer Kapısı ve Türk Standartları Enstitüsü (http://www.tse.org.tr) web sitesi Duyurular bölümünde alım ilanının yayınlanmasını müteakip, e- Devlet üzerinden Türk Standartları Enstitüsü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresiyle giriş yaparak tamamlayabilecek. Başvurular, 28/09/2022 – 12/10/2022 tarihleri arasında 23:59:59’a kadar yapılabilecek. Eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecek.
TSE PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI
İlanda adaylarda aranan şartlar şu şekilde belirtildi:
1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak.
2) Tabloda belirtilen öğrenim programlarından mezun olmak. (Yükseköğretim Kurulunca tabloda yer alan bölüm mezunları ile eşdeğer haklara sahip olduğuna karar verilen yurt içindeki yükseköğretim kurumları ile denklik belgesi verilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da diğer koşulları taşımaları ve başvuru esnasında gerekli belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla müracaat edebileceklerdir.)
3) 01.01.2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olanlar.)
4) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
5) Tablonun 3 no.lu kısmındaki Mühendis kadrosu için Uluslararası Kaynak personeli belgelendirme programları dahilinde Kaynak Mühendisliği Diploması/Sertifikası sahibi olanlar (International Institute of Welding Kaynak Mühendisliği Diploma/Sertifika) ve son başvuru tarihi itibarıyla Kaynak Mühendisliği Diploması/Sertifikası almaya hak kazanmış olanlar tercih sebebi olarak değerlendirilecektir.
6) Mühendis kadrolarına yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi itibarıyla son 5 (beş) yıl içerisinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/e-YDS)’ndan en az C seviyesi puana (en az 70 ve üzeri puan) veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olmak.
7) Tablonun 14 no.lu kısmındaki Koruma ve Güvenlik Görevlisi için;
a) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak,
b) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesi hükmü gereğince Güvenlik soruşturması olumlu olmak,
c) Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak. Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin;180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80+13=93’ten fazla, 80-17=63’ten az olmaması gerekmektedir.)
ç) Bu pozisyonda vardiya sistemi uygulanacağından gece ve gündüz, iç ve dış mekanda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.
8) Adayların, yukarıda belirtilen sınav katılma şartlarını ve tercih nedenlerini kanıtlayıcı bilgi ve belgeleri elektronik ortamda taratıp başvuru formunun ilgili bölümlerine eklemeleri zorunludur.
9) Başvurular il bazında yapılacak olup adaylar, tabloda yer alan kadrolardan sadece biri için başvuruda bulunabilecektir.
10) Adaylar, yerleştikleri illerde en az 5 (beş) yıl çalışmayı kabul ve taahhüt etmiş sayılır.
11) Türkiye’nin her yerinde devamlı olarak görev yapmasına sağlık açısından engeli bulunmamak.
12) Adayların başvuru işlemini tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Alındı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu hususta sorumluluk başvuru yapan adaya aittir.
SINAV NASIL OLACAK?
Sözlü sınavın yapılacağı yer 20/10/2022 tarihinde http://www.tse.org.tr adresinde duyurular sayfasından ilan edilecek.
Sözlü sınav, adayların; mezun olduğu bölüm ile ilgili konulardaki bilgileri ile kavrayışlarının, kendilerini ifade etme yeteneğinin, liyakatinin, temsil kabiliyetinin, muhakeme gücünün, davranış ve tepkilerinin Mühendis, Tekniker, Memur, Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve Odacı (Hizmetli) kadrolara uygunluğunun, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığının, genel yetenek ve genel kültürünün, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığının, Enstitünün ana faaliyet alanlarına ilişkin bilgilerin değerlendirildiği bir sınav olacak.
Atama yapılacak kadronun gerektirdiği meslekî bilgi ve beceri 50, Enstitünün ana faaliyet alanlarıyla ilgili bilgisi 20, Genel yetenek ve genel kültür düzeyi 10, Muhakeme ve kavrayış yeteneği 10, İfade ve temsil kabiliyeti ile davranış ve tepkilerinin değerlendirilmesi 10, Puan olmak üzere; toplam 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacak.
İLANIN DETAYLARI VE ARANAN ÖZEL ŞARTLAR İÇİN TIKLAYIN