THY 1000 kabin memuru alacak! THY personel alımı için süreç başlıyor!
Uluslararası havayolu şirketlerinin binlerce çalışanın işine son verdiği koronavirüs döneminde tüm çalışanların istihdamını korumayı başaran Türk Hava Yolları (THY) 1000 yeni kabin memuru istihdam jedeceğini açıkladı. Peki, THY personel alımı başvuruları ne zaman? İşte THY kabin memuru alımı başvuru şartları…
Türk Hava Yolları (THY) 1000 yeni kabin memuru alacağını duyurdu! 12 binin üzerinde kabin memuruyla operasyonlarını icra eden THY’nin resmi insan kaynakları ofisi duyurdu. Peki, THY personel alımı başvuruları ne zaman? İşte THY kabin memuru alımı başvuru şartları…
THY KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!
THY 1000 kabin memuru alacak! THY’nin insan kaynakları sitesi üzerinden ilanlar açıldı. Kabin memur alımı ilanına 1 Ocak 1992-31 Aralık 2002 tarihleri arasında doğmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kadın adaylar başvuru yapabilecek.
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat yeni alımlar ile ilgili şunları söyledi:
“Pandemide önceliğimiz ailemizi koruyarak bu dönemi atlatmaktı. Ortaya koyduğumuz başarılı performans ile bu hedefimizi gerçekleştirdik. Şimdiyse daha yükseğe uçmaya hazırlanıyoruz. Bizi hedeflerimize taşıyacak ve misafirlerimizi gökyüzünde Türk misafirperverliği ile karşılayacak 1000 yeni kabin memuru istihdamı için süreç başlatıyoruz”
THY KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Aday değerlendirme süreci ve koşullar “careers.turkishairlines.com/kabin-ekibi” adresinde yayınlandı. İlana internet ortamında, THY AO resmî sitesi kariyer.thy.com üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Yukarıdaki şartları taşımayanların ve internet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru yapanların başvurusu kabul edilmeyecek. Tüm süreçleri başarılı olan adaylardan sağlık raporu ile işe başlama belgeleri hazırlamaları istenecek, sağlık raporu ve belgelerinin onaylanması sonrası adaylar eğitime yönlendirilecekler.
Genel Koşullar
T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.)
01/01/1992 ile 31/12/2002 tarihleri arasında doğmuş olmak
En az lise mezunu olmak
İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.)
Adli Sicil Kaydı ve/veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak
Daha önce THY AO veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak
Fiziki Koşullar
160-180 cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo ölçümleri, THY AO veya THY AO’nun belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılmakta olup Ortaklığımız tarafından belirlenen oranlara uygun olmalıdır.)
THY AO Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak
Sağlık Koşulları
Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızdan işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) yetkilendirilmiş Havacılık Tıp Merkezlerinden sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları istenecektir.
THY AO Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimleri “İşe Giriş Muayenesi” sırasında (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna dair rapor olsa bile) THY AO iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkik ve muayene yaptırılmasını isteyebilir.
THY AO, belirlemiş olduğu işe giriş sağlık kriterleri çerçevesinde (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna dair rapor olsa bile) adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir. Aday işe başlatılmaması halinde herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.
Adaylar işe giriş muayenesi sırasında geçmiş tüm sağlık bilgileri hakkında (ilaç kullanımı, ameliyat, doğumsal bozukluklar, bel, boyun rahatsızlıkları, böbrek taşı, yaralanmalar, hastalıklar vb.) doğru beyanda bulunmak zorundadır. İşe başlatılması sonrasında geçmişinde olduğu ve beyan etmediği tespit edilen adaylar için uygulanacak idari süreçte hak iddiasında bulunamaz.
THY AO’da Kabin Memuru olarak görev yapmaya engel teşkil eden sağlık koşulları hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Değerlendirme süreçleri olumlu sonuçlanan adaylarımızdan, göreve başlama aşamasında Ortaklığımızın uçuş operasyonlarını etkilemeyecek şekilde COVID-19 (içerik ve süre olarak Sağlık Bakanlığının bağışık olarak kabul ettiği) aşılarını, Menenjit (Konjüge Meningokok Serogrup A Aşısı), Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak (KKK) ve Sarı Humma aşılarını tamamlamış olmaları gerekmektedir.
İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN
KABİN MEMURU ALIMI ARANILAN MESLEKİ GEREKLİLİKLER
Kabin Memuru adaylarının öncelikle hizmet sektörü tecrübesine ve havacılık sektörüne uygun kişilik özelliklerine sahip olmaları bekleniyor. Uçuş gerçekleştirilen noktalar ve bağlantılı uçuşlar göz önünde bulundurulduğunda adayların iyi derecede İngilizce bilmeleri olmazsa olmazdır. İkinci yabancı dil bilmek de tercih sebebidir.
Operasyonel ihtiyaçlara istinaden belirlenen ilan kriterlerinde mezuniyet şartı genellikle en az yüksekokul olarak belirtilmekle birlikte zaman zaman lise mezunu adayların başvuruları da kabul ediliyor. Yurtdışındaki lise ve üniversitelerden mezun olan adayların ise denklik işlemlerini tamamlamış ve belge sunabilir durumda olması gerekiyor.
Kabin memuru olarak görev almak isteyen kadın adayların boylarının 160 ile 180 cm aralığında, erkek adayların boylarının 170 ile 190 cm aralığında olması gerekmektedir. Kilo değerlendirmesi ise boy-kilo endeksine göre yapılıyor.
Türk Hava Yolları Kabin Memuru Üniforması giyildiğinde vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing, diş takısı veya yara/yanık benzeri kalıcı izlerin bulunmaması gerekiyor. Silme işlemi yapılan bir dövmenin olması halinde, kabin memuru işe alım süreçleri bitmeden önce silme işleminin tamamlanmış ve dövmenin tümüyle temizlenmiş olması gerekiyor.
Adayların Adli Sicil ve Adli Sicil Arşiv Kaydının bulunmaması gerekiyor.
KABİN MEMURU İŞE ALIM SÜRECİ NASIL OLACAK?
Kabin memuru alımı ilanları, THY A.O. resmî kariyer sitesi olan bu web sayfasında duyurulmaktadır. Başvuruda bulunan bütün adaylara, online olarak gerçekleştirilecek İngilizce test ve yetkinlik envanteri için davet linki gönderiliyor.
Başarılı olan adaylar, İstanbul-Florya’da bulunan İnsan Kaynakları Değerlendirme Merkezi’nde bilgisayar üzerinden gerçekleştirilecek İngilizce Sınav için davet edilecek. Bu aşamayı başarıyla geçen adaylar, yine aynı merkezde uygulanacak olan; belge kontrolü, boy-kilo ölçümü, dövme-yara izi kontrolü ve mülakat aşamaları için davet ediliyor.
1. Boy-kilo ölçümleri, Türk Hava Yolları veya Türk Hava Yollarının belirleyeceği kurum tarafından yapılır.
2. Belge kontrolü ve boy-kilo ölçümü ile dövme-yara izi kontrolü sonucu olumlu olan adaylarımız, İngilizce mülakat, kurul mülakatı, psikolog görüşmesi ve grup değerlendirmesi süreçlerinden oluşan mülakat aşamalarına katılırlar. Mülakat aşamaları olumlu sonuçlanan adaylar, sağlık raporu ve belge hazırlama işlemleri için bilgilendirilir.
3. Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızın işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)’nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından, sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları ve raporlarını Türk Hava Yolları Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimlerine onaylatmaları gerekir. Türk Hava Yolları, SHGM yetkili hastaneden alınmış olumlu rapor olsa bile kendi iç prosedürleri çerçevesinde adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir.
4. Belge ve sağlık raporu süreçleri olumlu sonuçlanan adaylar, eğitim süreçleri için davet edilmektedir.
KABİN MEMURLUĞU EĞİTİMİ
THY, bünyesine yeni katılacak olan tüm kabin memuru adaylarına, öncesinde kabin memurluğu eğitimi almış dahi olsalar kabin memuru temel eğitimi veriyor. Kabin memuru temel eğitimi yaklaşık 2 ay sürmekte ve İstanbul-Florya’da bulunan Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi bünyesinde gerçekleştiriliyor. Eğitim içeriği Temel Emniyet Eğitimi kapsamındaki zorunlu teknik eğitimler, uçak tip eğitimleri, acil ve olağan durum uygulamaları (uygulamalı eğitimler) ve servis konsepti eğitimleri gibi birçok farklı eğitimi kapsamaktadır. Söz konusu eğitimleri başarıyla tamamlayan adaylarımız için Kabin Ekibi Temel Eğitim Sertifikası ve görev alacağı uçak tiplerinde Tip Eğitim Sertifikası düzenleniyor.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile imzalanan protokole istinaden uygulanan İşbaşı Eğitim Programları sayesinde; eğitim sürecinde adayların ücret ödemesi ve genel sağlık sigortası primi ödemesi gibi çeşitli desteklerden yararlanması sağlanıyor.
ORYANTASYON VE İŞE BAŞLAMA SÜRECİ NASIL OLACAK?
Kabin Memurluğu Temel Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, öncelikle belirlenen işe başlama tarihinde sözleşmelerini imzalamakta, ardından Ortaklığımızın kurumsal yapısı ve yerleşimlerini tanıtmayı amaçlayan bir oryantasyon programına katılmaktadır. Oryantasyon programı sonrası planlanan ilk alıştırma uçuşlarını başarıyla tamamlayan adaylar görevli olarak uçuş gerçekleştirmeye başlamaktadır. Kabin ekiplerinin uçuş programları, mesai ve dinlenme süreleri; ulusal ve uluslararası sivil havacılık otoritelerinin mevzuatına uygun şekilde düzenlenmektedir.