Gazete Vatan Logo

Memurlar çift maaş alamayacak mı, memurlara çift maaş ne demek?

Kamuda tasarruf tedbirleri teker teker uygulamaya başlarken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından memurlara yönelik yeni düzenleme yapılacağı iddia edildi. İddiaya göre memurlar çift maaş alamayacak. Söz konusu iddianın ardından “Memurlar çift maaş alamayacak mı, memurlara çift maaş ne demek?” sorularına yanıt aranıyor.

Memurlar çift maaş alamayacak mı, memurlara çift maaş ne demek?

Kamu kurum ve kuruluşlarında tasarruf tedbirleri kapsamında yeni düzenlemeler yapılıyor. Bu düzenlemeler kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarındaki yöneticiler üstlendikleri görevler için tek bir maaş alabilecek. Kamuda birden fazla maaş uygulaması yeni düzenleme ile ortadan kalkacak.

Memurlar çift maaş alamayacak mı?

İddialara göre yürütülen görevler nedeniyle huzur hakkı, ücret, ikramiye gibi her ne ad altında olursa olsun bir ayda yapılabilecek ödemelerin toplam net tutarı ise 108 bin gösterge rakamı (bugünkü karşılığı 92 bin lira) memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek. Gelirin 92 bin lirayı geçmesi durumunda ise bu bölüm Hazine'ye aktarılacak. Söz konusu iddialara yönelik henüz resmi bir açıklama gelmedi.