Gazete Vatan Logo

Memur emekli maaşı temmuz zammı ne zaman yatacak? Temmuz ayı memur maaş zammı ne kadar olacak? Emekli memur temmuz zammı 2024

Memur ve emekli maaşı temmuz zammı heyecanla bekleniyor. Memur ve SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı emeklileri, temmuz ayında toplu sözleşme zammına ek olarak alacakları enflasyon farkına dair araştırmalarını yoğunlaştırdı. Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkına göre maaşlara zam yapılacak. 5 aylık enflasyon farkına göre emekliler hâlihazırda yüzde 22,72'lik zammı hak etti. Peki, Memur emekli maaşı temmuz zammı ne zaman yatacak? Temmuz ayı memur maaş zammı ne kadar olacak?

Memur emekli maaşı temmuz zammı ne zaman yatacak? Temmuz ayı memur maaş zammı ne kadar olacak? Emekli memur temmuz zammı 2024

Gözler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkına çevrildi. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla memur ve emekliler zam oranı belli olacak. Emekliler, 2024 yılının ilk 6 aylık dönemi için yüzde 49,25 oranında maaşlarına zam almıştı. Temmuz ayı memur ve emekli maaşı zamları heyecanla bekleniyor. İşte Emekli memur temmuz zammı 2024

MEMUR EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI NE ZAMAN YATACAK?

Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları için açıklanan enflasyon verisiyle birlikte 5 aylık enflasyon farkı 22,72 olarak açıklandı. Bu verilerle emekliler mayıs ayı itibarıyla yüzde 22,72 enflasyon farkı alacak. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyon yüzde 25,46 olarak hesaplandı.

Bu hesap haziran ayı enflasyonuyla birlikte doğru oranda olursa zam oranı, enflasyon farkına bağlı olarak yüzde 25,46 olacak.

Öte yandan ocak ayında kök maaşı 10 bin liranın altında olan tüm emeklilerin maaşı 10 bin lirada denkleştirilmişti.

Bu uygulamanın devam etmesi ve en düşük maaşın 6 aylık enflasyon oranında artırılması halinde emekliler 12 bin 500 lira olacak.

Haberin Devamı

MEMUR TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur ve memur emeklileri ise haziran ayı itibarıyla yüzde 17,38 zam hakkı elde etmiş oldu.

Memur ve memur emeklileri yılın ilk altı ayın toplu sözleşme ile yüzde 15 zam almıştı. Toplu sözleşme gereği ilk altı aydan doğacak enflasyon farkını da alacak. Altı aylık enflasyonun yüzde 15'i aşan bölümü enflasyon farkı olarak maaşlara yansıyacak.