İş arkadaşı için yalancı şahitlik yapanın durumu ne olur?
İşvereni aleyhine yalancı şahitlik yapan işçinin iş sözleşmesinin durumu ne olur? İş arkadaşı için yalancı şahitlik yapan işçi, tazminatsız olarak işten çıkarılabilir mi? İşte bu soruların cevapları...
Yargıtay işvereni aleyhine yalan tanıklık yapan işçi ile ilgili kararını verdi. Böylece çalışanların işverenleri aleyhine yalancı şahitlik yapmalarının sonuçları konusunda soru işaretleri ortadan kalkmış oldu.
İŞÇİ YALANCI TANIKLIK YAPARSA NE OLUR?
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi 2017/2211 E. 2018/2894 K. ile verdiği hüküm şöyle:"... davacının davalıbelediyenin taraf olduğu başka bir dosyada tanıklık yaptığıesnada gerçeğe aykırıbeyanda bulunduğu anlaşılmakla, işverenin bu nedenle gerçekleştirdiği fesihte hakkıolduğu gözetilerek, şartlarıbulunmayan kıdem ve ihbar tazminatları taleplerinin reddi yerine kabulü hatalıdır.”
Böylece işvereni aleyhine yalancı tanıklık yapan işçinin tazminatsız olarak işten çıkarılabileceğine hükmedilirken, aynı iş yerinde çalışan işçilerin birbirleri için yalancı tanıklık yaparak iş davalarının kazanmalarının da mümkün olmadığı ifade edilmiş oldu.