EYT çıkacak mı? EYT’de son durum ne? Bakan Vedat Bilgin’nden EYT açıklaması!
Emeklilikte yaşa takılanlarda (EYT) son durum milyonlarca kişinin gündeminde! EYT ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Emekli olmak için prim gününü tamamlayan fakat yaş şartını bekleyen EYT’liler, sorunlarının çözümü için hükümetten adım atmasını beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den EYT çalışması ile ilgili açıklama geldi. Peki, EYT çıkacak mı? EYT’de son durum ne? EYT nedir, kimleri kapsıyor? İşte EYT ile ilgili son gelişmeler ve Bakan Bilgin’in EYT açıklaması!
Milyonlarca kişinin yıllardır beklediği Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili hükümet tarafından yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Emekli olmak için prim gününü tamamlayan fakat yaş şartını bekleyen EYT’liler için müjdeli haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili açıklama yaptı. Peki, EYT çıkacak mı? EYT’de son durum ne? EYT nedir, kimleri kapsıyor? İşte EYT ile ilgili son gelişmeler ve Bakan Bilgin’in EYT açıklaması!
EYT’DE SON DURUM NE?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT çalışmasıyla ilgili son durumu açıkladı. Bilgin, "EYT meselesi masamızda. Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz. Alternatif çözüm önerilerine çalışıyoruz" dedi.
Bilgin çalışmalardaki son durum hakkında şunları söyledi:
"Emeklilikte Yaşa Takılanla (EYT) meselesi masamızda. Türkiye'nin emekçileri endişe etmesinler. Türkiye'nin her bir sorunu önümüzde çözülmesi gereken bir dosya olarak duruyor. Bu yılın sonuna kadar bu yolda önümüzde olan bütün dosyaları çözeceğiz. Alternatif çözüm önerilerine çalışıyoruz."
EYT KİMLERİ KAPSIYOR?
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi, 9 Eylül 1999'dan önce sigortalı olan, prim ve yıl şartlarını tamamlayıp yaşı bekleyenleri kapsıyor.
EYT NEDİR?
8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı.
Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması aranmaya başladı.