Gazete Vatan Logo

Emekli maaşları ne kadar olacak (Temmuz 2024), emekli enflasyon farkı ne kadar oldu? Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

TÜİK haziran ayı enflasyon ardından emekli maaş zammı enflasyon farkı hesaplandı. 4A, 4B, 4C SGK, BağKur ve emekli sandığı maaş zammında tablo netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere refah payı verilmesiyle ilgili bir çalışma olmadığını söyledi. Peki, emekli maaşları ne kadar olacak? 

Emekli maaşları ne kadar olacak (Temmuz 2024), emekli enflasyon farkı ne kadar oldu? Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla memur ve emekli zam oranı netlik kazanacak. Yılın ilk 5 ayında enflasyon farkı 22.72 olarak gerçekleşti. 3 Temmuz'da duyurulacak aylık enflasyon tutarı bu orana etkiledi. Temmuz ayının gelmesiyle birlikte emekli ve memurların beklediği zam oranı da belli oldu. Peki, Emekli maaşları ne kadar olacak (Temmuz 2024), emekli enflasyon farkı ne kadar oldu? Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

Emekli enflasyon farkı ne kadar oldu?

Enflasyon ile memur, emekli memur, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları kanunen enflasyon farkı adı altında yeniden hesaplanacak.

İlk 6 aylık veriyle oluşan rakam SSK ve Bağkur emeklilerinin kök aylıklarına yapılacak maaş farkını temsil etmektedir.

Memur ve memur emeklilerininki ise toplu sözleşme ile belirlenmektedir. Orada da toplu sözleşme iki yıllığına imzalanmış ve 2024 ilk yarıyılında %15, ikinci yarıyılı için %10 olarak imza altına alınmıştı. Bu kapsamda memur ve memur emeklileri 20,34 oranında zam farkı alacaklar. Bu bir de enflasyon farkı eklenecek.

Haberin Devamı

5 aylık TÜİK enflasyon verisi açıklandı. 12 aylık ortalamalara göre yüzde 62.51 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayı için yüzde 6,70, Şubat ayı için yüzde 4,53, Mart ayı için 3,16, Nisan ayı için 3,18 ve Mayıs için 3,37 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. 5 aylık enflasyon fark toplamı yüzde 22.72 olurken haziran ayı enflasyon verisi tüm hesapları değiştirdi.