Gazete Vatan Logo

Çalışma izin belgesi süresi uzatıldı mı? Çalışma izin belgesi ne zamana kadar, kaç gün geçerli? İşte çalışma izin belgesi son gün…

Çalışma izin belgesi ne zamana kadar geçerli? Çalışma izin belgesi geçerlilik süreci bugün sona eriyor. Muaf olan vatandaşlar e-devlet üzerinden başvuru ile çıkardıkları çalışma izin belgelerini işverenlere imzalatarak ibraz etmeleri gerekirken, elle doldurulan çalışma izin belgesi kullanarak dışarı çıkanlar için süre uzatıldı.

Çalışma izin belgesi süresi uzatıldı mı? Çalışma izin belgesi ne zamana kadar, kaç gün geçerli? İşte çalışma izin belgesi son gün…

Koronavirüs vaka sayıları 60 bin sınırına ulaşınca kısmi kapanmanın ardından, tam kapanma uygulamasına geçildi. 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’da başlayan tam kapanma 17 Mayıs’a kadar devam edecek. Seyahat edecekler zorunlu hallerini bildirilmesiyle 'Seyahat İzin Belgesi' alabilecek, kısıtlamadan muaf olan sektörlerin çalışanları ise 'Görev İzin Belgesi' alacak. Bu kapsamda e-başvuru paneli açıldı, muaf sektörlerdekilere buradan aldıkları resmi belgeyi kurumlarına kaşeletip imzalatarak ibraz etmeleri zorunluluğu getirildi. İçişleri Bakanlığı'nın kararı duyurmasının ardından tam kapanmadan muaf sektörde çalışan vatandaşlar e-başvuru sistemine akın etti. Sistemde kilitlenince, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 7 Mayıs 00.00'a kadar ek süre verilmişti. Bu sürenin uzatılıp uzatılmadığı merak ediliyor.Çalışma izin belgesi süresi uzatıldı mı?

ÇALIŞMA İZİN BELGESİ SÜRESİ UZATILDI MI?

İçişleri Bakanlığınca muafiyet kapsamındaki işveren ve çalışanların manuel olarak doldurdukları “çalışma izni görev belgesi formunun” geçerlilik süresi 12 Mayıs 2021 Çarşamba Günü saat 24.00’e kadar uzatıldı

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Görev Belgesinin Süresinin Uzatılması”konulu genelge gönderdi.

Genelgede, tam kapanma döneminde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için sokağa çıkma kısıtlaması muafiyeti getirilen işkolları ve görevlileri tespit edilerek duyurulduğu bildirildi.

Genelgede, tam kapanma sürecinde muafiyet kapsamında bulunan işkollarında üretim faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak ve muafiyetlerin suistimal edilmesini önlemek amacıyla, sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf işyerlerinde görevli kişilere e-başvuru sistemi üzerinden “çalışma izin belgesi” veya manuel olarak doldurularak çalışan ve işyeri yetkilisince imzalanıp onaylanan “çalışma izni görev belgesi formunu” alma ve denetimlerde ibraz etme zorunluluğunun getirildiği hatırlatıldı.

Genelgede, tam kapanma sürecinde muafiyet tanınan sektör çalışanlarına yönelik e-başvuru sistemi üzerinden bugün itibariyle 9.5 milyona yakın başvuru neticelendirildiği ve muafiyet nedeni, güzergahı ve zamanı ile kısıtlı olacak şekilde çalışma izni görev belgesi düzenlendiği belirtildi.

Haberin Devamı

Genelgede, Nace kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir işyerinde görev yapmasına rağmen alt işvereninin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle çalışma izni görev belgesi alamayanlar ile erişim hatası gibi geçici durumlar göz önünde bulundurulduğunda;sistem üzerinden görev belgesi alınamamasının üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde herhangi bir aksamaya yol açmaması için Ek’te yer alan ve işveren ile çalışanın beyanı/taahhüdüyle manuel doldurularak imza altına alınan “çalışma izni görev belgesi formunun” geçerlilik süresinin 12 Mayıs 2021 Çarşamba Günü saat 24.00’e kadar uzatıldığı ifade edildi.

ÇALIŞMA İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Çalışma izin belgesi için E-Devlet giriş şifresi gerekiyor. Bu şifreye sahip değilseniz, E-Devlet internet sitesi üzerinden internet bankacılığı ile giriş yap seçeneğini kullanarak da işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Giriş tamamladıktan sonra "İçişleri Bakanlığı E-Başvuru" ekranına ulaşın ve sayfada yer alan linke tıklayarak ya da arama bölümüne İçişleri Bakanlığı E-Başvuru ifadesini yazarak ulaşın.

Ekranda gözüken Başvuru Türü bölümünden Çalışma Muafiyet İzin İşlemleri bölümünü seçiniz. Ardından Alt Başvuru Türü için Çalışma İzin Belgesi Verilmesi kısmını seçiniz. Ardından karşınıza çıkan formu doldurup BAŞVUR seçeneğine tıklayın

Sistemde yaşanan yoğunluk sebebiyle karşınıza "Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı." ya da işleminiz devam ediyor şeklinde bir uyarı çıkabilecektir. Bu durumda işleminizin devam etmesini beklemeniz gerekmektedir.

Eğer bu süre uzarsa manuel olarak görev belgesi doldurulabilir.

Başvuruda bulunacak çalışanın e-başvuru sistemini kullanımında oluşabilecek problemler, sistemsel yoğunluk, erişim hatası gibi geçici durumlar nedeniyle zamanında görev belgesi alınamaması durumunda bir defaya mahsus olmak ve en fazla üç gün için geçerli olmak kaydıyla Ek-1’de örneği sunulan görev belgesi formu manuel olarak doldurularak çalışan ve işyeri/firma yetkilisi tarafından imzalanmak suretiyle düzenlenebilecek. e-başvuru sitemi üzerinden veya zorunlu hallerde manuel olarak düzenlenen görev belgeleri kapsamında;İşyeri/firma yetkilisi, imza altına aldığı belgede belirtilen kişinin yetkilisi olduğu işyerinde/firmada çalıştığı, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında zorunlu bir amaçla işyerinde olması gerektiği bilgisinin doğruluğundan, Hakkında görev belgesi düzenlenen kişi ise kendisi ile ilgili bilgilerin doğruluğundan ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında muafiyet nedeni ile buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı davranmaktan, sorumlu olacak.

Haberin Devamı

ÇALIŞMA İZİN BELGESİ FORMU İÇİN TIKLAYIN