Gazete Vatan Logo

Araştırma Görevlisi Maaşları 2023: En yüksek, en düşük araştırma görevlisi maaşı ne kadar? Araştırma Görevlileri ne kadar maaş alıyor?

2023 yılına kısa bir süre kala üniversitelerde görev alan akademik personeller arasında olan araştırma görevlilerinin maaşlarına yapılacak zamlar gündemde. Memur zamlarına yapılacak zam oranına göre belirlenen araştırma görevlileri maaşlarının ne kadar olacağı ve zam oranı merak ediliyor. Peki, En yüksek, en düşük araştırma görevlisi maaşı ne kadar? Araştırma Görevlileri ne kadar maaş alıyor? Araştırma görevlisi maaşına zam gelecek mi? Araştırma görevlisi maaşı 2022’de ne kadar? Araştırma görevlisi maaşı 2023’te ne kadar olacak? Araştırma görevlisi maaşına zammı 2023!

Araştırma Görevlisi Maaşları 2023: En yüksek, en düşük araştırma görevlisi maaşı ne kadar? Araştırma Görevlileri ne kadar maaş alıyor?

2023 yılında uygulanacak yeni araştırma görevlisi maaşları, pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Yeni yıla kısa bir süre kala, hem asgari ücretliye hem de memura yapılacak zam sıklıkla konuşulurken özellikle üniversitelerde görev yapan araştırma görevlilerinin maaşları da merak konusu oldu.

EN YÜKSEK, EN DÜŞÜK ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MAAŞI NE KADAR?

Araştırma görevlisi maaşları memur ve memur emeklilerine yapılan zamlar gibi 6 aylık periyotlarla zamlanıyor. Ocak ayında 10.264 TL olan araştırma görevlisi maaşı Temmuz ayında 14.543 TL’ye yükselmişti. Yeni başlayan, bekâr ve çocuksuz bir araştırma görevlisi 2022 yılında 14.543 TL maaş alıyor. Araştırma görevlisi maaşları özel veya kamu olmasına göre değişiklik gösterirken, 14 bin TL’den başlayan araştırma görevlisi maaşları 18 bin TL’ye kadar çıkıyor.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MAAŞI 2023’TE NE KADAR OLACAK?

Araştırma Görevlisinin maaşının 2023 Ocak ayında maaşının 15.315 liradan 17.618 liraya yükselmesi bekleniyor.